2024. augusztus 17., szombat

Sokszínűség a vetítővásznon

Idén magyarországi filmeket is láthatunk a szabadkai Medusa Filmnapokon - MEDUSA FILMNAPOK 2011



A tavalyi évhez képest, idén, a másodszor megrendezésre kerülő szabadkai MedusaFilmnapok során nemcsak vajdasági magyar, hanem olyan magyarországi független filmeket és délszláv alkotásokat is láthatunk, amelyek összekapcsolódnak a vajdasági magyar filmezéssel is, akár úgy, hogy a magyarországi filmek vajdasági témákkal foglalkoznak, akár úgy, hogy együttműködtek a különböző országok szerzői.

Mielőtt a szabadkai Lifka Sándor Art moziban bevetnénk magunkat a filmek közé, a november 3-ai, 19 órai megnyitót követően a Birdland projekt együttes koncertjét élvezhetjük, majd 19.30-tól kezdetét veszi a filmözön, amely egészen november 16-ig hömpölyög. A többi között megnézhetjük Vicsek Károly, Igor és Ivan Buharov, Lichter Péter, Kiss Aurél, Antal Szilárd, Antal Attila, Tolnai Szabolcs filmjeit, de lesz folyóirat- és könyvbemutató is. Rövidfilmek, kisfilmek, kísérleti filmek, kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek, táncfilm, portréfilm egyaránt helyet kapott a sokszínű és gazdag válogatásban.

A vetítéseken 100 dináros jegyárért vehetünk részt a Lifka moziban. A Medusa Filmnapok szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a programot pedig az NKA támogatta.

A programról bővebben a www.medusa.vmmi.org honlapon lehet tájékozódni.