2024. augusztus 17., szombat

Ötéves a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar

Pénteken ünnepelte működésének ötéves évfordulóját a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar. A jubileum alkalmából Pro Facultate díjat adományozott az intézmény dr. Dragoslav Petrović tartományi tudományügyi és fejlesztési titkárnak, dr. Jeges Zoltánnak, a tartományi oktatási, közigazgatási és kisebbségügyi titkárság titkárhelyettesének, dr. Gábrity Molnár Irénnek, a szabadkai Közgazdasági Kar tanárának az 5 éve alakult Tanítóképző Kar akkori tanácselnökének, Kucsera Gézának, aki a kar alakulásakor Szabadka város polgármestereként segítette az intézmény megalakulását. Dragoslav Petrović, Jeges Zoltán és Gábrity Molnár Irén külföldi hivatalos kötelezettségeik miatt később veszik át a díjat.

Idén ősztől a kar megbízott dékánja dr. Takács Márta. Dr. Káich Katalin, a fakultás alapító dékánja, aki nyugalomba vonulásáig az intézmény élén állt, Katalin-díjat adományozott Tóth Ágnesnak, aki kiváló eredménnyel védte meg diplomadolgozatát, Katalin napi-jutalomban részesült Balog Anikó és Kulcsár Sarolta, a József Attila és Kosztolányi Dezső – Költők és koruk – című konferencián nyújtott kiváló teljesítményéért.
Az ünnepségen elismerésben részesült magas tanulmányi eredményéért Bognár Renáta, Kulcsár Sarolta, Sterbik Sarolta, Mohácsi Huba, Bíró Orsolya, Csorba Adrianna.
Az ünnepségen számos vendég jelent meg, többek között dr. Miroslav Vesković az Újvidéki Egyetem rektora, dr. Tóth Anikó, a szabadkai magyar főkonzulátus konzulja, dr. Zavarkó Zoltán, a Technológiai Kar dékánja, a szabadkai felsőoktatási intézmények, a budapesti ELTE, a Debreceni Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Bolyai Főiskola képviselői.
A tanítóképző kar emlékérmet, a Debreceni Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara elismerő oklevelet adott Káich Katalinnak eddigi munkájáért.