2024. július 17., szerda
ATLÉTIKA

Elismerés a legjobbaknak

Mihamarabb fel kellene újítani a tartánpályát – Évértékelő-évzáró rendezvényt tartott a Zentai Atlétikai Klub

Pénteken este Zentán a River vendéglőben tartották meg a Zentai Atlétikai Klub évzáró-évértékelő találkozóját, amelyen a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó atlétákat oklevéllel, plakettel és ajándékokkal jutalmazták meg. Amint azt a klubvezetés nevében Szegedinszki Igor és Urbán József elmondta, a zentai atléták sikeres évet zártak, huszonöt hazai (hét zentai) és hat nemzetközi versenyen vettek részt. A hazai versenyeken összesen 17 érmet gyűjtöttek fiatal tehetséges sportolóink, míg a nemzetközi atlétikai versenyekről 9 értékes éremmel tértek haza.

A legeredményesebb zentai atléták Szegedinszki Igor (balról) és Kocsis Károly edzőkkel (Fotó: Gergely József)

A legeredményesebb zentai atléták Szegedinszki Igor (balról) és Kocsis Károly edzőkkel (Fotó: Gergely József)

Az országos bajnokságon első helyet szerzett a 4×400-as váltó (Lálity Zsolt, Menyhárt Ákos, Török Bence, Pintér Máté). Fodor Ádám harmadik helyen végzett 300 m gáton, Erős Júlia pedig 400 m gáton futott be a harmadikként. Török Bence a szerbiai juniorválogatott tagjaként a Balkán-bajnokságon a 4×400-as váltó tagjaként ezüstérmet szerzett. Bencét a klubja egy sprintcipővel ajándékozta meg. Az év folyamán Kocsis Károly, Szegedinszki Igor, Fehér Csaba, Urbán József és Erős Norbert edzők foglalkoztak az atlétákkal.

A Zentai Atlétikai Bírók Egyesülete nevében Táborosi László foglalta össze és köszönte meg a bírók egész évi lelkiismeretes munkáját. Az önkormányzat nevében Varga Viktor, a sportszövetség nevében pedig Borbély Ferenc köszönte meg a város hírnevét öregbítő atlétasikereket, és kívánt az ideihez hasonló eredményes évet a zentai atlétáknak.

A folyamatosan anyagi gondokkal küszködő atlétikai klub komoly befektetések előtt áll, többek között jelentős összeget kellene előteremteni a több mint harmincéves, elhasznált állapotban lévő tartánpálya felújítására.