2024. október 6., vasárnap

Madridi és londoni elégedettség

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Benzema gólja a Lyon–Real Madrid-mérkőzésen (fotó: Beta/AP)

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája keddi nyolcaddöntős mérkőzésein: a Chelsea kétgólos előnyt szerzett Dániábana Köbenhavn ellen, s így a visszavágó formaságnak tűnik, a Real Madrid pedig José Mourinho irányításával sem tudta legyőzni a Lyont.

A Real Madrid, habár hetedik egymás közötti mérkőzésén is képtelen volt nyerni a Lyon ellen (négy döntetlen és három francia győzelem), bizakodva várhatja a visszavágót, hiszen nem kapott ki és gólt is lőtt idegenben. A Lyon ellen szól, hogy a madridiak saját közönségük előtt eddig 19 mérkőzést játszottak, s valamennyiszer győztesként hagyták el a pályát!

A mérkőzés első gólját a korábbi nagy Lyon-kedvenc, Karem Benzema lőtte, aki a 64. percben Adebayor helyett kapott lehetőséget, s egy perc sem múlt el, Özil szólója és Ronaldo átadása után a francia válogatott csatára Lloris kapujába gurított. A Lyon ezután kicsit agresszívebben lépett fel a bekapott gól után, aminek a 83. meg is lett az eredménye: Pjanić szabadrúgása után a csapatkapitány Cris fejjel továbbította a labdát Bafetimbi Gomis elé, aki kihasználva, hogy Ramos nem „elfelejtett részt venni a lestaktika alkalmazásában, s közelről Casillas hálójába lőtt.

Egy kiváló BL-mérkőzést láthattunk, amelynek a második félidejében közelebb voltunk a második gólunk megszerzéséhez, mint a Lyon az egyenlítéshez. Nem bánkódunk, elégedettek vagyunk, hiszen kedvező eredményt értünk el, s a saját közönségünk előtt sorra kerülő visszavágón sikerül kiharcolnunk a továbbjutást – mondta Mourinho. A Lyon edzője, Claude Puel nem nagyon tudta véka alá rejteni a kapott gól miatti csalódottságát:

Hazai pályán, az odavágón az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt. Ez nem jött össze, amit nagyon sajnálok. Az első félidőben kiválóan játszottunk.

Koppenhágában a Chelsea már a kezdőcsapatával jelezte, hogy mielőbb szeretné eldönteni a továbbjutó kérdését. CarloAncelotti három csatárral, Maloudával, Torresszel és Anelkával kezdett (Drogba a kispadon kezdett), akik közül az utóbbi kétszer is eredményes volt. Az utóbbi időben felröppenő hírek szerint a francia játékos, aki sokan bíráltak az angol bajnokságban nyújtott teljesítménye miatt, az idény végén távozik a londoni klubból, bebizonyította, hogy még mindig képes fontos mérkőzéseket eldönteni. A győzelem azt is jelenti, hogy Ancelotti – ami a BL-t illeti – március idusáig nyugodtan aludhat, hiszen csodának kell történnie, hogy ne Abramovics csapata jusson a nyolc közé.

Kulcsfontosságú volt Anelka és Torres kiváló együttműködése. Különösen fontos, hogy Torres jól játszott, annak ellenére, hogy nem lőtt gólt – mondta Ancelotti, a Chelsea edzője.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: FC Köbenhavn (dán)–Chelsea (angol) 0:2 (Anelka 17., 54.), Lyon (francia)–Real Madrid (spanyol) 1:1 (Gomis 83., illetve Benzema 65.).
A visszavágókat március 16-án rendezik.

Nicolas Anelka két gólt lőtt a Köbenhavn ellen