2024. október 6., vasárnap

Csak Hongkong állította meg Gyurcsikékat

ASZTALITENISZ
Folytatták remek szereplésüket a szerbiai ifjúsági lány válogatott tagjai Hodonínban: az egyéni küzdelmek befejeztével, amely során a zentai Gyurcsik Aliz bronzérmes lett, klubtársa, Makszuti Anetta pedig a negyeddöntőig jutott, a Milorad Glišić vezette csapat, amelyet az említett két játékos mellett még Alekandra Radonjić, a Csóka asztaliteniszezője alkot, egészen a döntőig menetelt, s csak Hongkong válogatottjától kapott ki 3:1-re.

A csoportküzdelmek során Szerbia 3:2-re nyert Hollandia, és 3:0-ra Anglia, illetve Lengyelország ellen. Az egyenes kieséses szakaszban a nyolc között Szerbia 3:2-re győzte le Romániát (Makszuti–Istrate 0:3, Radonjić–Bálint 3:0, Gyurcsik–Rosca 3:2, Radonjić–Istrate 2:3, , Makszuti–Bálint 3:0), az elődöntőben pedig 3:1-re Oroszországot (Radonjić–Guszeva 0:3, Makszuti–Roszikina 3:0, Gyurcsik–Csernova 3:0, Radonjić–Roszikina 3:1). A döntőben már nem jött össze az újabb bravúr (Makszuti–Li 1:3, Gyurcsik–Doo 0:3, Radonjić–Ng 3:2, Makszuti–Doo 0:3), ám ennek ellenére az ezüstérem óriási eredmény, hiszen egyetlen európai csapat sem előzte meg a szerbiai válogatottat az igen rangos cseh tornán.
Szerbia serdülő lány válogatottja (Ágoston Tamara, Ivana Vejnović) negyeddöntős volt, s a négy közé jutásért 3:1-re veszített Németországtól, amely az elődöntőben és a döntőben is 3:0-ra nyert Franciaország, illetve Románia ellen. Az egyéni versenyben Vejnović jutott a legtovább: ő a nyolcaddöntőben a magyarországi Nagypál Csillától veszített 3:2-re.