2024. október 6., vasárnap

Ráfázott a Real Madrid

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

A Real Madrid végig fölényben játszott, de ennek ellenére nem sikerült megnyernie a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzését a moszkvai CSZKA otthonában. A kemény talajú pályán a vendégek sokkal veszélyesebbek voltak, többet is támadtak, amit a 8:1-es szögletarány is bizonyít. A moszkvaiak legjobbja Csepcsugov kapus volt, aki az első félidőben a 16. percben megsérült Benzema helyére beállt Higuaín lövését védte, majd Khedira próbálkozását szögletre mentette.

A vendégek a 28. percben szerezték meg a vezetést, amikor Zoran Tošić szerencsétlenül fejelt bele a labdába, amely Cristiano Ronaldo elé pattant, akinek 13 méterről leadott erős lövése ellen az orosz kapusnak nem sok esélye volt.A második játékrszében Callejón és Ronaldo próbálkozását hárította Csepcsugov. A vendégek már a lefújást jelző bírói sípszót várták, ám szó szerint ráfáztak a hidegben: a 90+3. percben Oliseh beadását a svéd Pontus Wernbloom váltotta gólra.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: CSZKA Moszkva–Real Madrid 1:1 (0:1)

Luzsnyiki-stadion, 70000 néző, vezette: Björn Kuipers (Hollandia). Góllövők: Wernbloom a 90+3., ill. C. Ronaldo a 28. percben.

CSZKA: Csepcsugov, A. Berezuckij, V. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov, Wernbloom, Aldonyin (Honda, 68.), Musa (Oliseh, 64.), Dzagojev, Tošić (Necid, 82.), Doumbia.
Real Madrid: Casillas, Arbeloa, S. Ramos, Pepe, F. Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Callejón, Özil (Raúl Albiol, 85.), Cristiano Ronaldo, Benzema (Higuaín, 16.).

A visszavágót március 14-én játsszák.