2024. október 6., vasárnap

„Nem még egy csatár, hanem szerencse kellett volna”

LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA
Gomez a 90. percben lőtte a müncheni Bayern győzelmet jelentő gólját (fotó: Beta/AP)

A tavalyi döntő „ismétlése” nem volt felejthetetlen mérkőzés, de egy jó iramú és sok gólhelyzetet hozó találkozót játszott Milánóban a címvédő Inter és a Bayern, amelynek végén a vendégek örülhettek, miután Gomez utolsó percben lőtt góljával egygólos előnnyel várhatják a visszavágót.

Mindkét csapat előtt adódott jó néhány gólszerzési lehetőség, amit Louis van Gaal, a müncheniek edzője is megerősített. A holland tréner szerint csapatának tíz, az Internek pedig nyolc helyzete volt.

Érdekes mérkőzés volt, amelynek a végén megérdemeltük a győzelmet. Abban bíztam, hogy már korábban sikerül eldöntenünk a meccset, mivel észrevettem, hogy az Inter játékosai fáradtak. Nagy lépést tettünk a negyeddöntő felé – mondta Van Gaal. A Bayern hőse Thomas Kraft kapus volt, aki az elmúlt néhány hónapban mutatott bravúrjainak köszönhetően kiszorította a kezdőcsapatból Hans-Jörg Buttot. Kraft mellett Van Gaal a Hoffenheimtől igazolt Luiz Gustavót dicsérte meg, aki nemcsak a védekezésből, hanem a támadásból is kivette a részét első európai kupamérkőzésén. A milánóiak edzője, Leonardo kicsit igazságtalannak tartja a végeredményt, mivel a Bayern gólja a semmiből született, méghozzá akkor, amikor már a legtöbben elkönyvelték a 0:0-s végeredményt.

Nyílt sisakos küzdelemben a német csapat győzelmével ért véget a találkozó. Ennek ellenére nem aggódunk túlságosan, s úgy vélem, Németországban képesek vagyunk legyőzni a Bayernt. Ez nem lesz egyszerű, de ha nem születik gól, akkor még nehezebb helyzetben lennénk – mondta Leonardo, akit sokan kritizáltak, mert a kameruni Eto’ónak nem volt volt csatárpárja. Az edző szerint nem volt gond a támadásokkal, hiszen rengeteg helyzetet kialakítottak, ám a Bayern védelme és kapusa a helyzet magaslatán állt, s nem még egy csatár, hanem szerencse kellett volna.

A Manchester United megúszta kapott gól nélkül a marseille-i vendégszereplést, s így valamivel kedvezőbb helyzetben várhatja a visszavágót. Sir Alex Ferguson, a csapat edzője nem számíthatott Andersonra, Ferdinandra, Giggsre, Evansre és Parkra sem, így Vidić mellett Smalling játszott, a középpályán pedig Gibson. A franciák a huszadik perctől kezdve mezőnyfölényben játszottak, ám nem sikerült gólt lőniük. Az MU csatársora (Rooney, Berbatov, Nani) ötlettelen volt, s a legtöbb jó lehetőséget Nani elkomplikálta.

Nagyon rosszul, kiábrándítóan játszottunk. A gól nélküli döntetlen nagyon veszélyes lehet a mi szemszögünkből, de bízok benne, hogy az Old Traffordon sokkal jobb teljesítményt nyújtunk majd – mondta Ferguson, aki hozzátette, nagyon elégedett a fiatal Smalinggal, aki az egész találkozón jól játszott, s a teljesítménye folyamatosan javul. Didier Deschamps, a Marseille edzője szerint a 0:0 nem rossz, sőt inkább nagyon is jó eredmény, hiszen nem kaptak gólt.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés: Inter (olasz)–Bayern München (német) 0:1 (Gomez 90.), Marseille (francia)–Manchester United (angol) 0:0.

A visszavágókat március 15-én rendezik.