2024. október 6., vasárnap

„Nincs esély az újrajátszásra”

Turzai Gábor egy góllal vette ki részét a Partizan legyőzéséből



Egy góllal járult hozzá csapata győzelméhez az óbecsei Turzai Gábor, a Szeged-Beton játékosa. A szegedi együttes a negyedik negyedben már 9:6-ra is vezetett, azonban végül csak egy góllal nyert a címvédő Partizan ellen.

– Az egész találkozón vezettünk, a belgrádiaknak csak kétszer sikerült egyenlíteniük. A döntő pillanat Baksa Laci nevéhez fűződik, aki a negyedik negyedben 8:6-os vezetésünknél ötméterest hárított. A háromgólos előny tudatában egy kicsit kiengedtünk, de az is hozzájárult, hogy három gólt lőttünk sorozatban, s ilyenkor a bírók egy kicsit megsegítik a hátrányban levő együttest. A Partizan a végén már dühből játszott, hiszen nekik a döntetlen sem lett volna elég a továbbjutáshoz – nyilatkozta Turzai, aki a hét elején Óbecsén tartózkodik, ugyanis a következő edzésük szerdán lesz. A szegedi találkozó után a Partizan vezetősége Aleksandar Šoštarral az élen jelezte, hogy óvást nyújt be, miután az utolsó negyedben az egyik kiállított szegedi játékos a 20 másodperces büntetés letelte előtt jött vissza:
– Én erről a találkozó után értesültem, amikor a megbeszélésen szóba került ez az eset. A játékvezetők elmondták, hogy nincs arra semmi esély, hogy emiatt újrajátszást rendeljen el az Európai Vízilabda-szövetség, mivel a büntetés letöltését figyelő személy felemelte a fehér zászlót és jelezte, hogy véget ért a kiállítás, így ha valaki hibázott, akkor az ő volt.
A mérkőzés után nagyon jó volt a hangulat, hiszen az elmúlt jó pár évben nem fordult elő, hogy valamelyik csapat idegenben és saját közönség előtt is legyőzi a Partizant. Az is motivált bennünket, hogy tudtuk, a saját kezünkben van a sorsuk, mivel egy nappal korábban a Vasas könnyen nyert az Eger ellen, s nekik az felelt volna meg, ha a Partizan nyer, mivel akkor a budapesti együttes végez a csoport első helyén. Örülök, hogy végre sikerült egy tétmeccsen is kiváló teljesítményt nyújtani, mivel az előző években ez nem volt jellemző a szegedi együttesre.
Szerdán a Pécs, hétvégén a BVSC ellen játszunk, és ez a két találkozó jó felkészülésnek ígérkezik a jövő keddi, Honvéd elleni rangadó előtt
– mondta Turzai.