2024. október 6., vasárnap

Országos bajnokság Nagybecskereken

ASZTALITENISZ
A Pető Zoltán/Lorencio Lupulescu páros győzelme a Spartacus 3:2-es sikerét jelentette (Fotó: Dejan Vuković)

A hétvégén Nagybecskereken rendezik meg Szerbia férfi és női egyéni, illetve páros felnőtt országos bajnokságát, amelyre a nőknél 32-en, a férfiaknál pedig 43-an neveztek be. Az erősebbik nem versenyének esélyesei a Németországban légióskodó Bojan Crepulja és Dragan Subotić, a Banat játékosa, Đorđe Borčić, valamint a C. zvezda tagja, Zoran Savić, a nőknél pedig Andrea Todorović visszalépése és Erdélyi Annamária, valamint Fehér Gabriella távolmaradása miatt a Franciaországban játszó Molnár Mónika, a Spanyolországban légióskodó Marija Galonja számítanak esélyesnek az aranyérem megszerzésére.

A verseny szombaton 15 órakor, vasárnap pedig, amikor az érmek sorsa dől el, 10 órakor kezdődik.

Szabadkai győzelem

A Spartacus Szabadkán 3:2-re nyert a belgrádi Crvena zvezda ellen a szerbiai Szuperliga 12. fordulójának utólag lejátszott mérkőzésén, így a bácskai együttes megőrizte második helyét a táblázaton, s egypontos előnyre tett szert a harmadik helyezett belgrádi piros-fehérek előtt. 13 forduló után a nagybecskereki Banatnak 25, a Spartacusnak 23, a C. zvezdának 22, a negyedik helyezett Versecnek 19 pontja van.

Bravúros győzelmet aratott a Kikinda, amely a belgrádi Partizant győzte le 3:0-ra, így a fővárosi együttes csak az ötödik 20 ponttal. A Kikindának 17 pontja van, s jelenleg a 7. helyen áll.

Szerbiai Szuperliga, férfiak, a 12. forduló utólag lejátszott mérkőzésein: Spartacus–Crvena zvezda 3:2 (Kószó–Huzjak 2:3, Lupulescu–Savić 3:0, Pető–Bhopalkar 3:0, Kószó–Savić 1:3, Pető/Lupulescu–Radonjić/Bhopalkar 3:1), Kikinda–Partizan 3:0 (Marković–M. Savić 3:2, Búss–De. Čonić 3:1, Popov–Da. Čonić 3:2).


Magyarország második

A várakozásoknak megfelelően Románia válogatottja 3:0-ra nyert Milánóban Olaszország ellen az Európai Nemzetek Ligája csoportkörének 6., utolsó fordulójában, így Magyarország a második helyen végzett, s bejutott az elődöntőbe.