2024. október 6., vasárnap

Erdélyi portugál bajnok!

ASZTALITENISZ
A Mirandela bajnokcsapata: Xie Juan, Ding Xue, Erdélyi Annamária, Maria Xiao és Kong Guoping (edző)




A csókai Erdélyi Annamária csapata, a Mirandela győzelmével ért véget a portugál csapatbajnokság, miután az együttes, amely a döntő első mérkőzésén 4:3-ra nyert az Ala Nun’Álvares ellen, s a második találkozót is megnyerte 4:1-re. A klub sorozatban nyolcadik Szuperliga-elsőségét gyűjtötte be, s ez volt a Mirandela 15. bajnoki címe. Erdélyi Annamária harmadszor lett portugál csapatbajnok, mindhárom elsőségét a Mirandela színeiben szerezte.

– Kisebb meglepetés volt, hogy a döntőbe nem a Ponta do Pargo jutott be, hanem az Ala Nun’Álvares. Mivel az alapszakasz során veretlenül végeztünk az első helyen, így mi voltunk a finálé esélyesei, s a papírformát sikerült érvényesítenünk – mondta Erdélyi a Magyar Szónak. A 26 éves játékosnő a bajnokság során mindössze egy meccset veszített el: a döntő első mérkőzésén a kínai Shiao Jeni győzte le, de a második találkozón sikerült visszavágnia.
– A Mirandelát is elérte egy kritikus időszak, de a klub vezetősége bizakodó. Ha anyagilag minden rendben lesz az egyesületben, akkor nagyon szívesen maradnék, hiszen nekem már itt van az otthonom – nyilatkozta Erdélyi, aki jelenleg Barcelonában készül a március 25-én kezdődő világbajnokságra és az áprilisi olimpiai selejtezőre. A Mellik Zoltán vezette női válogatott (Erdélyi, Fehér Gabriella, Molnár Mónika, Andrea Todorović) a dortmundi csapat-világbajnokságon a C csoportban kapott helyet, ahol Japán, Németország, Lengyelország, Spanyolország és Franciaország lesz az ellenfele. A védekező stílusú asztaliteniszező elmondta, úgy érzi, jó formában van, s ezt az eredményei is bizonyítják, s bízik benne, hogy az ötkarikás játékok kvalifikációs tornájáig hátralevő egy hónapban mindent megtesz, hogy a formája még jobb legyen.