2024. október 6., vasárnap

Sorsdöntő vasárnap és hétfő

ASZTALITENISZ CSAPAT - VB – DORTMUND

Pető Zsolt és csapata megnyerte az osztrák bajnokság alapszakaszát



Március 25. és április 1. között a németországi Dortmundban rendezik meg az 51. csapat-világbajnokságot, melyen Szerbia és Magyarország férfiválogatottjai is az I. divízióban szerepelnek. Szerbia férfiválogatottját a B csoportba sorsolták, ahol Németország, Portugália, Szingapúr, Csehország és Spanyolország kapott még helyet.

– Az első két nap sorsdöntő lesz, hiszen vasárnap a portugálokkal és a csehekkel, hétfőn pedig a spanyolokkal játszunk. A portugál csapatból sérülés miatt hiányzik majd Apolonia, a világranglista 46. helyezettje, így ellenük van a legtöbb esélyünk, hiszen Karakašević emberemlékezet óta nem veszített meccset ellenük. A spanyolok elleni találkozó végeredményét lehetetlen megjósolni, két egyforma erősségű csapatról van szó, bármi megtörténhet. Ha vasárnap és hétfőn is nyernénk, az már bravúr lenne, de ha abból indulok ki, hogy az előző vb-n Magyarország férfiválogatottja a nyolcadik helyen végzett, akkor miért ne lehetnénk ezen a tornán mi a meglepetéscsapat? – mondta a Magyar Szónak a temerini Pető Zsolt, aki válogatottbeli társaival egy hetet készült Szabadkán a vb-re. Pető szerint már az is nagy eredmény, hogy Szerbia mindkét válogatottja az I. divízióban szerepelhet.
– Ha az I. divízióban sikerülne néhány értékes skalpot begyűjteni, az nagyon sokat jelentene az áprilisi olimpiai selejtező előtt, hiszen nemcsak az önbizalmam, hanem a világranglistás pontjaim száma is növekedne. Jó formában vagyok, amit bizonyít, hogy együttesemmel, a Walter Welsszel megnyertük az osztrák bajnokság alapszakaszát: a tavaszi idényben mindössze két találkozót veszítettem el.
A szerbiai válogatott tagjai, férfiak: Marko Jevtović (162. a világranglistán), Aleksandar Karakašević (80.), Pető Zsolt (160.), Dragan Subotić (423.), Boris Vukelić (szövetségi kapitány). B csoport: Németország, Portugália, Szingapúr, Csehország, Spanyolország, Szerbia.
A magyar válogatott tagjai, férfiak: Jakab János (115.), Kosiba Dániel (229.), Pattantyús Ádám (173.), Zwickl Dániel (214.), Harczi Zsolt (szövetségi kapitány). C csoport: Koreai Köztársaság, Ausztria, Franciaország, Tajvan, Dánia, Magyarország.
A két évvel ezelőtti, moszkvai vb-n a szerbiai férfiválogatott megnyerte a II. divíziót, vagyis 25. lett, a magyar férfiegyüttes pedig a nyolcadik helyen végzett.
A szerbiai és a magyarországi női válogatott felállítását, csoportbeosztását és a vasárnapi programot a hétvégi számunkban közöljük.