2024. július 17., szerda

Kétszázas tempóval

Magyarkanizsán átadtuk Saghmeister Gábor nyereményjátékunkon kisorsolt sisakját, Csantavéren pedig a motorosruháját

A Dakart többszörösen megjárt Saghmeister Gábor szabadkai motoros a Magyar Szó sportrovatának nyereményjátékára felajánlott sisakját a magyarkanizsai Nagy Zoltán nyerte. A fiatalember már tíz éve nagy szerelmese a motoroknak, szabadidejében, főleg hétvégeken jut ideje nyeregbe pattanni. Többféle motort is kipróbált, és a 220 kilométeres óránkénti sebesség élményét, adrenalin-izgalmát is megtapasztalta már.

Nagy Zoltán. Fotó: a szerző

– Húszévesen kezdtem komolyabban motorozni, és ennek már lassan tíz éve. Jelenleg egy 650-es Suzuki túramotort hajtok. Ez egyfajta Enduro, amely terepen is megállja a helyét. Magyarkanizsán van ugyan motorosklub, de a Vojputnál dolgozom már hetedik éve, és kevés szabadidőm marad, amit motorozásra tudok felhasználni. Az unokatestvérem a martonosi Helldorado motorosklubot vezeti, velük is szoktam motorozni, de nem léptem be oda sem. Hétközben gyakran csak késő délután hat óra felé érek haza, és ilyenkor már legfeljebb a városba vagy környékére tudok elmenni motorral. Amolyan megszállott motoros vagyok, mindenhová motorral járok. Szombaton és vasárnap, ha csak tehetem, az első utam a benzinkútra vezet. Fél éve van meg ez a túramotor, még nem igazán volt alkalmam megtapasztalni, mennyit is fogyaszt, de élmény vezetni. Korábban egy 600-as Honda CVR gyorsasági motorral rohangáltam, amivel leggyorsabban 222 kilométeres sebességgel repesztettem. A Honda előtt egy Kawasaki túrasport-motorkerékpárom volt. A társaságból van, akinek terepmotorja is van, és Horgoson a krosszpályán szoktunk motorozni. Egymás járművét kipróbáljuk. A motorozás élménye leírhatatlan, de oda kell figyelni. Szerencsére nem estem le egyik motorról sem, volt, hogy kicsúszott alólam, vagy eldőltem a motorral, de ezeknek nem volt semmilyen komolyabb következménye. Ha észen van az ember és nem vagánykodik, biztonságosan meg lehet ülni a motort, és nyeregben tud maradni. Ahová csak tehetem, a közeli motorostalálkozókra: Adára, Zentára, Horgosra stb. el szoktam járni. Autóra nincs is engedélyem, nekem a jármű az a motor, jó időben a kerékpár félre van téve, a városba is motorral járok – mondta többek között a sisak boldog és fanatikus motoros nyertese, Nagy Zoltán, akit a motorján a nyereménnyel kaptunk lencsevégre.

Javában zajlik ezekben a napokban keddi Magvető mellékletünk előfizetői akciója és élőújság-sorozata – de nem véletlen, hogy ez a tudósítás mégis a sportoldalakon jelenik meg. A Magvető csantavéri bemutatkozását ugyanis többek között arra használtuk ki, hogy átadjuk egy másik nyereményjátékunk egy, már kisorsolt nyereményét.

Januárban zajlott ugyanis „dakaros” nyereményjátékunk, melynek főszponzora, Saghmeister Gábor szabadkai motorosversenyző teljes motorosruházatát (védősisak, ruha, csizma) kínálta fel nyereményként olvasóink számára, és mivel egyik nyertesünk épp csantavéri lett, kihasználtuk az alkalmat, hogy egyébként is a faluban járunk, és meghívtuk nyertesünket élőújságunkra.

A Domonkos család és a nyeremény. Fotó: Dávid Csilla

Domonkos Krisztián családostul, feleségével és fiával együtt jelent meg az eseményen, és örömmel vette át az ajándékot. Mint elmondta, a Magyar Szónak (és nem csupán a hétfői Sportvilágnak) rendszeres, napi olvasója, így azonnal felfigyelt akkor induló akciónkra. A kérdésekre a helyes válaszokat az internet segítségével és lapunk írásaiból szedte össze, és végül rámosolygott a szerencse. A motorsport érdekli, de neki nincs saját nagymotorja, egy kisebb robogóval szeli az utakat – immár az argentínai pampákat is megjárt motorosruhában.