2024. október 6., vasárnap

Nagykikindai győzelem

ASZTALITENISZ

Fontos győzelmet aratott a Kikinda női csapata a Szuperligában, s így hat győzelemmel jelenleg a táblázat 8. helyén áll. A nagykikindaiak sorsa a saját kezükben van, ugyanis amennyiben az utolsó fordulóban legyőzik a Dunacsébet, a következő idényben is a legjobbak között szerepelhetnek.

Ami a rájátszást jelentő negyedik helyet illeti, igencsak érdekesen alakult a helyzet, mivel három csapat, a Versec, a Novi Sad és a Vojvodina is megszerezheti a rájátszást érő pozíciót. A versecieknek nyolc győzelmük van, de az utolsó fordulóban a törökkanizsai Obilićhez látogatnak, amelynek nagy szüksége van a győzelemre, hogy ne essen ki. A Novi Sadnak és a Vojvodinának 7-7 győzelme van, s biztosra vehető, hogy az előbbi az utolsó fordulóban legyőzi a már kiesett Smederevót, míg a Vojvodina esélyesként lép pályára a meggyengült Topolya ellen, amelyben sérülés miatt nem szerepel Fenyvesi Anna Zsófia. Ha mindhárom csapat 8-8 győzelemmel fejezi be az idényt, akkor a körben a Vojvodina a legjobb, vagyis az újvidéki együttes lesz a Zenta ellenfele az elődöntőben, a másik ágon pedig Topolya–Csóka mérkőzést rendeznek.

Női Szuperliga, a 16. forduló utólag lejátszott mérkőzésén: Kikinda–Smederevo 3:0 (Kormányos–Milošević 3:0, Vico–Kókai 3:0, Adamović–Josimov 3:2).