2024. október 6., vasárnap

Egymillió euró Vujinért

KÉZILABDA – Ha a Kiel fizet, a szerb játékos már a következő idényben a Bundesligában szerepelhet

A szerb válogatott és a magyarországi MKB Veszprém játékosa, Marko Vujin 2010. októberében hároméves szerződést kötött a Bundesligában szereplő Kiel együttesével, amelynek értelmében az átlövő a 2012/2013-as idénytől kezdve erősíti majd a német csapatot. A hírek szerint, amennyiben a Kiel egy évvel korábban, vagyis már a következő idény kezdetekor a csapat tagjaként számít a 26 éves Vujinra, úgy kártérítésként egy millió eurót kell fizetnie az MKB Veszprémnek.

– Ezt nem tudom befolyásolni, ezek a dolgok nem tőlem függnek. Az biztos, hogy a Kielben folytatom a pályafutásomat. Ha nem ebben az évben, akkor majd a következőben – nyilatkozta Vujin a belgrádi Sport újságnak. A szerb játékos annak ellenére, hogy az MKB Veszprém a nyolcadöntőben kiesett a Bajnokok Ligájából, a német Uwe Gensheimerrel (Rhein-Neckar Löwen) holtversenyben 98-98 találattal még mindig vezeti a BL-góllövőlistáját, így érthető, hogy a magyar csapat igencsak nagy összegű kártérítést kér érte.

– A klub vezetői közölték velem, hogy egyelőre még nem találtak olyan játékost a helyemre, aki a következő idényben megfelelően tudna helyettesíteni. Ha elmennék, a csapat gyengébb lenne, s ez magával vonná a szurkolók távolmaradását, vagyis csökkenének a bevételek, és végül a támogatók egy része is hátat fordítana a klubnak – nyilatkozta Vujin, aki hozzátette, hogy május 3-án minden kiderül, ugyanis a német Kiel vezetői ekkor látogatnak Veszprémbe, ahol majd megbeszéléseket folytatnak Vujin ügyében Hajnal Csabával, az MKB Veszprém Kézilabdaklub ügyvezető igazgatójával.

– A németek május 3-án jönnek Veszprémbe, a PICK Szeged elleni találkozóra. Rajtam nem múlik semmi, az én dolgom, hogy játsszak, a két klub vezetőié pedig az, hogy megegyezenek – mondta Vujin.