2024. október 6., vasárnap

Erdélyi és Fehér is továbbjutott

ASZTALITENISZ

A szerbiai versenyzők közül csak a csókai Erdélyi Annamária és a zentai Fehér Gabriella jutott be a Rotterdamban zajló egyéni és páros világbajnokság második fordulójába, a többiek (Marko Jevtović, Pető Zsolt, Aleksandar Karakašević, Andrea Todorović) kiestek.

Eredmények, férfiak, egyéni, 1. forduló (64 közé jutásért): Jevtović–Gionisz (görög) 0:4, Karakašević–Jo Sze (dél-koreai) 3:4, Pető Zs.–Jiang (hongkongi) 1:4, Kosiba (magyar)–Chan (japán) 3:4, Jakab (magyar)–Prokopcov (cseh) 2:4.

Nők, egyéni, 1. forduló: Todorović–Cseng I-Csing (tajvani) 0:4, Erdélyi–Guan (hongkongi) 4:1, Fehér–Gungor (török) 4:0, Lovas (magyar)–Dessaint (francia) 4:0, Tóth (magyar)–Silva (brazil) 4:0, Póta (magyar)–Timina (hollandiai) 4:0.

Vegyes páros, 1. forduló: Jevtović/Erdélyi A.–Ni/Bliznet (moldovai) 4:0, Crepulja/Todorović–Kishikawa/Fukuhara (japán) 0:4, Pető Zs./Fehér–Theriault/Zhang (kanadai) 4:0 – k. n. 2. forduló: Jevtović/Erdélyi–Scsetcsenyin/Vi. Pavlovics (fehérorosz) 2:4, Pető/Fehér–Pang/Yu (szingapúri) 3:4, Jakab/Póta (magyar)–Cantero/Dvorak (spanyol) 4:1. 3. forduló (16 közé jutásért): Jakab/Póta–Kishikawa/Fukuhara 1:4.

Döntőben a C. zvezda, a Banat és a Csóka

A belgrádi Crvena zvezda a második mérkőzésen is legyőzte a Partizant, így bejutott a férfi Szuperliga rájátszásának döntőjébe. A címvédő ezúttal az ausztrál William Henzell nélkül állt ki, de Vladimir Radonjić, Josip Huzjak és a Radonjić/Zoran Savić páros győzelmeinek köszönhetően 3:2-re legyőzte a fekete-fehéreket, s így megvédheti tavalyi elsőségét. A C. zvezda ellenfele a döntőben a nagybecskereki Banat lesz, amely Szabadkán 3:1-re nyert a Spartacus ellen.

Szuperliga, rájátszás, elődöntő, második mérkőzés: Partizan–C. zvezda 2:3 (Milošević–Z. Savić 3:2, De. Čonić–Huzjak 0:3, M. Savić–Radonjić 2:3, Milošević–Huzjak 3:2, M. Savić/Da. Čonić–Z. Savić/Radonjić 0:3) – a C. zvezda bejutott a döntőbe, miután az első mérkőzésen 3:1-re nyert,

Spartacus–Banat 1:3 (Pető–Gordić 1:3, Lupulescu–Đ. Borčić 3:0, Kószó–Petkov 1:3, Pető–Borčić2:3) – a Banat bejutott a döntőbe, miután az első mérkőzésen 3:0-ra nyert.

A nőknél a Zenta ellenfele a döntőben a Csóka lesz, amely kedden – csakúgy, mint az első meccsen, 3:1-re nyert a Topolya ellen. Aleksandra Radonjićkét egyéni győzelmén kívül Sanja Bečejski nyert egy meccset a bánáti együttesnek.

Nők, második mérkőzés: Topolya–Csóka 1:3 (Fenyvesi–Kormányos 3:1, Truzsinszki–Radonjić 1:3, Márkus–Bečejski 1:3, Fenyvesi–Radonjić 1:3) – a Csóka bejutott a döntőbe, miután az első mérkőzésen is 3:1-re nyert.