2024. október 6., vasárnap

Kezdődik a férfidöntő

ASZTALITENISZ – SZUPERLIGA
A Banat csapata: Marko Petkov, Ilija Majstorović, Đorđe Borčić, Uroš Gordić és Žarko Zakić edző

Belgrádban ma 20 órai kezdettel rendezik meg a férfi Szuperliga döntőjének első mérkőzését, amelyen az alapszakasz győztese, a címvédő Crvena zvezda (Vladimir Radonjić, Josip Huzjak, Zoran Savić, William Henzell, Vladimir Marić, Bhopalkar Arpit) a nagybecskereki Banatot (Đorđe Borčić, Uroš Gordić, Marko Petkov, Ilija Majstorović) fogadja.

A játékosok felkészültek a mai mérkőzésre, s úgy vélem, előnyösebb helyzetben vagyunk, hiszen kétszer, idegenben és saját közönségünk előtt is legyőztük a Banatot. Nehéz meccsre számítok, amelyben bármilyen végkifejlet elképzelhető, de bízom benne, hogy megnyerjük az első találkozót. Ha ez sikerülne, óriási lépést tennénk a bajnoki cím megvédése felé – nyilatkozta Vladimir Marić, a C. zvezda játékos-edzője, aki nem volt hajlandó elárulni, hogy az ausztrálok válogatott játékosa, a világranglista 152. helyezettje, Henzell asztalhoz áll-e a mai találkozón. A Partizan ellen mindkét egyéni mérkőzését megnyerte az ausztrál, de a C. zvezda vezetősége akkor sem volt hajlandó elárulni, hogy Henzell játszik-e.

Hasonlóan gondolkodik Đorđe Borčić is, a nagybecskereki Banat első számú játékosa:

Az első mérkőzés nagyon fontos, s mivel nagyjából egyforma képességű játékosokról van szó, a sportszerencse és a pillanatnyi pszichikai állapot döntő lehet. Ugyanúgy készültünk erre a mérkőzésre is, mint a többire, azzal, hogy a klub biztosított megfelelő edzőtársakat, így például valamennyien tréningeztünk védő ellen, hogy Huzjak ellen minél jobb eredményt érjünk el. A mi értesüléseink szerint Henzell nem fog játszani, de így gondolta ezt a Partizan is, aztán alaposan ráfázott. Mivel ebben az idényben és a tavalyi döntőben is legyőztek bennünket, a Crvena zvezda az esélyes, ám úgy gondolom, van esélyünk a visszavágásra. Ha sikerülne nyernünk Belgrádban, akkor szerintem Nagybecskereken is nyernénk, s a bajnoki győzelemért járó serleg visszakerülne Vajdaságba.