2024. október 6., vasárnap

Címvédés vagy harmadik meccs

ASZTALITENISZ
Kormányos László, a csókai csapat edzője (fotó: Gergely József)

A trükk nem jött be, Mellik Zoltán átlátott a szitán – röviden így jellemezhetnénk Kormányos László húzását a női Szuperliga döntőjének első mérkőzésén, hiszen a csókai edző megpróbálta mindenkivel elhitetni, hogy Sanja Bečejski nem fog játszani a Zenta ellen. Később is kezdett melegíteni, ám aztán kiderült, hogy egyéniben és párosban is asztalhoz áll majd. Bečejski mindent megtett, hogy a Csóka nyerjen, ám egyéni győzelme kevés volt, hiszen a Zenta 3:2-re nyert, s így előnyösebb helyzetből várhatja a mai, 19 órakor kezdődő második mérkőzést, amelyet a csókai Jovan Popović Általános Iskola tornatermében játszanak majd.

Ami az első mérkőzést illeti, a két szurkolótábor kiváló hangulatot teremtett, a különbség csak annyi volt, hogy a zentai drukkerek, amikor a játékosuk csuszával nyert pontot, egyetlenegyszer sem tapsoltak, síri csönd volt a teremben, míg a vendégek minden egyes csókai csusza után örömujjongásban törtek ki. Erre szokták mondani: mindenki másképp csinálja…

A Csókának bármilyen arányú győzelem jó, hogy életben maradjanak a bajnoki cím megszerzéséről szőtt álmai, ugyanis, ha a bánáti együttes megszakítja a Zenta 29 (21 az idén és 8 a tavalyi alapszakaszban és rájátszásban) mérkőzésből álló veretlenségi sorozatát, akkor vasárnap 18 órakor Zentán harmadik mérkőzésre kerül sor. Ha a zentaiak nyernek, úgy a párharc véget ér, s a Zenta az elmúlt kilenc évben a nyolcadik bajnoki címét gyűjti majd be, ami a klub történelmének 10. országos csapatbajnoki titulusa lesz.

Ami az esélyeket illeti, a csókaiak receptje adott: Aleksandra Radonjićnak két, Sanja Bečejskinek pedig egy egyéni mérkőzést kell nyernie, s akkor a csapat győzelme is biztosítva van. Amennyiben egyikük hibázik, úgy a vendégek esélye hatványozottan megnő, s karnyújtásnyira kerül a címvédés. A hazai pálya előnyt jelent a bánáti csapatnak, a zentaiak pedig Gyurcsik Alizban (is) bízhatnak, aki idegenben mindig jobban játszik, mint Zentán.

A Zenta és a Csóka a csókai iskola tornatermében legutóbb 2004-ben, a Szuperliga döntőjében találkoztak, s akkor a bácskai együttes 6:1-re nyert. Érdekesség, hogy Sanja Bečejski és Mirković Brigitta akkor is asztalhoz álltak, ugyanúgy, mint most, vagyis az előbbi a Csóka, az utóbbi a Zenta színeiben.