2024. október 6., vasárnap

Tizedszer bajnok a Zenta!

ASZTALITENISZ - A döntő második mérkőzésén: Csóka-Zenta 1:3

A Zenta bajnokcsapata (balról jobbra): Tőke Erzsébet, Makszuti Anetta, Tóth Éva, Gyurcsik Aliz, Mellik Zoltán, Mirković Brigitta, fotó: Gergely József)

A Zenta női csapata (Mirković (szül. Barlog) Brigitta, Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta, Tóth Éva, edző: Mellik Zoltán) nyerte a 2010 /2011-es idényben az országos csapatbajnokságot, miután a döntő második mérkőzésén, mintegy 350 szurkoló előtt idegenben 3:1-re nyert a Csóka (Sanja Bečejski, Hajnal Dorottya, Kormányos Zsanett, Nikoleta Nikolić, Aleksandra Radonjić, edző: Kormányos László) ellen. A bácskai együttes az első mérkőzésen 3:2-re nyert, így 2:0-ra nyerték a párharcot. A Zenta az elmúlt kilenc évben a nyolcadik serlegét gyűjtötte be, a klub történetének tízedik országos csapatbajnoki címét szerezte.

A második mérkőzés első három egyéni találkozója megegyezett a zentai összecsapás egyéni mérkőzéseivel, azzal, hogy ezúttal Makszuti Anetta nagy küzdelemben, 3:2-re legyőzte Aleksandra Radonjićot. A második mérkőzésen Mirković Brigitta simán, 3:0-ra legyőzte Kormányos Zsanettet. A 2:0-s vendégvezetés után Sanja Bečejski csakúgy, mint Zentán, 3:0-ra nyert Gyurcsik Aliz ellen, s így a hazaiak előtt felcsillant a remény, hogy egyenlíthetnek. A 2:2-ről szőtt álmokat azonban a találkozó legjobb egyéni teljesítményét nyújtó játékosa, Mirković Brigitta foszlatta szét: a tapasztalt asztaliteniszező 3:0-ra nyert Radonjić, a csókaiak első számú játékosa ellen, s feltette a pontot az i-re.

Az érmeket a második helyezett és a győztes csapatnak is, Zoran Kalinić, a Szerbiai Asztalitenisz-szövetség (STSS) elnöke adta át.

Női Szuperliga, döntő, második mérkőzés: Csóka–Zenta 1:3 (Radonjić–Makszuti 2:3, Kormányos–Mirković 0:3, Bečejski–Gyurcsik 3:0, Radonjić–Mirković 0:3).

A Zenta 2:0-ra nyerte a párharcot, miután az első mérkőzésen 3:2-re nyert.

A mérkőzésről bővebben a hétfői Sportvilágban számolunk be.

Előny a C. zvezdánál

A belgrádi Crvena zvezda nyerte meg a férfi-Szuperliga döntőjének első mérkőzését, miután saját közönsége előtt, nagy csatában 3:2-re győzött a nagybecskereki Banat ellen.

A C. zvezdának a győzelmet a Vladimir Radonjić/Zoran Savić kettős szerezte meg, amely 3:1-re nyert a Đorđe Borčić/Marko Petkov duó ellen.

A második mérkőzést szombaton, 20 órai kezdettel játsszák a nagybecskereki Medison Sportcsarnokban.

Férfi-Szuperliga, döntő, első mérkőzés: C. zvezda–Banat 3:2 (Huzjak–Borčić 1:3, Savić–Gordić 3:0, Radonjić–Petkov 0:3, Huzjak–Gordić 3:0, Radonjić/Savić–Petkov/Borčić 3:1).