2024. október 6., vasárnap

Visszavágott a Banat

ASZTALITENISZ - FÉRFI SZUPERLIGA – DÖNTŐ

A szerbiai férfi Szuperliga rájátszásának döntője ugyanolyan izgalmasra sikeredett, mint az alapszakasz, amelyben három együttes, a belgrádi Crvena zvezda, a nagybecskereki Banat és a szabadkai Spartacus is 15 győzelemmel és 3 vereséggel zárt. A döntőbe a fővárosi és a bánáti csapat jutott, s az aranyéremről a ma esti, nyolc órakor kezdődő belgrádi összecsapás dönt, miután a második mérkőzésen a Banat fölényes, 3:0-s győzelmet aratott. Erre az eredményre senki, még a nagybecskereki csapat játékosai sem számítottak, de az, hogy ilyen fölényesen nyertek az alapszakasz győztese ellen, igencsak megnövelheti az önbizalmukat a döntő összecsapás előtt.

A második mérkőzés döntő fontosságú egyéni találkozója a Gordić–Huzjak meccs volt, amelyen a hazai játékos kiválóan, a horvát légiós pedig gyengén játszott, így Uroš Gordić3:1-re nyert, s 2:0-ra növelte a hazaiak előnyét. A harmadik győzelmet Marko Petkov jegyezte Vladimir Radonjićellen.

A mai döntőben a hazai pálya előnye miatt a Crvena zvezda az esélyes, de amennyiben Zoran Savićés Josip Huzjak sem hozza a formáját és a győzelme(ke)t, akkor a belgrádi piros-fehérek nagy bajban lesznek.

Férfi Szuperliga, döntő, második mérkőzés: Banat–Crvena zvezda 3:0.

Részeredmények: Đorđe Borčić–Zoran Savić 3:1 (8, –1, 5, 10), Uroš Gordić–Josip Huzjak 3:1 (6, –7, 7, 10), Marko Petkov–Vladimir Radonjić 3:0 (8, 4,10).