2024. október 6., vasárnap

Egervári győzelmet vár

LABDARÚGÁS
Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint a Luxemburg és a San Marino elleni mérkőzést sem szabad félvállról venni

Magabiztos játékot vár pénteken a luxemburgi barátságos és a jövő keddi San Marinó-i Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen is a magyar labdarúgó-válogatottól Egervári Sándor szövetségi kapitány.

Természetesen mindkét meccsen győzelmet várunk, de egyiket sem szabad félvállról venni. San Marino ellen sem a tavaly ősszel itthon aratott 8:0-s sikerből indulunk ki – mondta a szakvezető a telki edzőtáborban.
Elárulta, a soron következő két találkozóval kapcsolatban azt tartja a legnehezebb feladatnak, hogy mentálisan megfelelően felkészítsék a csapatot. Hozzátette, a keretből egyedül Gera Zoltán bajlódik sérüléssel, a Fulham légiósa a bokáját fájlalja, emiatt luxemburgi szereplése kétséges.
– A múlt héten tartott három edzésen a szakmai stáb tagjaival örömmel tapasztaltuk, hogy az idény végeztével nem nyűgös, hanem tettre kész játékosok érkeztek haza. A szezon végén már csak napi egy edzést tartunk, délelőttönként pedig videózás és taktikai megbeszélések szerepelnek a programban – mondta Egervári.
A válogatottba közel öt év után behívott Szabics Imre elmondta, bízott a meghívásban, mert amikor a szövetségi kapitány személyesen megtekintette őt, akkor jelezte neki, hogy valószínűleg számít rá ezen a két összecsapáson.
– Nem kételkedtem magamban, tisztában vagyok a képességeimmel, így tudtam, hogy ha sérülésmentes idényen leszek túl, akkor meghatározó játékosa lehetek a Sturm Graznak – mondta a graziakkal osztrák bajnok csatár.
A válogatott csütörtökön utazik el Luxemburgba, ahol pénteken 20.15-től találkozik a helyi nemzeti együttessel, majd a meccset követően azonnal hazautazik, s hétfőn repül San Marinóba a keddi Eb-selejtezőre.

A magyar keret, kapusok: Király Gábor (1860 München), Bogdán Ádám (Bolton), Csernyánszki Norbert (Paks).
Védők: Lázár Pál (Videoton), Lipták Zoltán (Videoton), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Laczkó Zsolt (Sampdoria), Pintér Ádám (Zaragoza).
Középpályások: Gera Zoltán (Fulham), Koman Vladimir (Sampdoria), Elek Ákos (Videoton), Varga József (DVSC), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Koltai Tamás (Győr), Hajnal Tamás (Stuttgart), Czvitkovics Péter (DVSC).
Támadók: Tököli Attila (Kecskemét), Szabics Imre (Sturm Graz), Németh Krisztián (Olimpiakosz Volosz).

Szerbia labdarúgó-válogatottja hétfő óta az ópázovai sportközpontban készül a pénteki, Dél-Korea elleni találkozóra, amelyet közép-európai idő szerint 13 órakor rendeznek. A Vladimir Petrović által irányított együttes június 7-én, Melbourne-ben Ausztrália ellen lép pályára (11.30). A szövetségi kapitány 22 játékost hívott meg, köztük Brana Ilićet, a Vojvodina játékosát is, aki már korábban is kerettag volt, de még nem lépett pályára a válogatott színeiben. Ami az ellenfeleket illeti, Ausztrália a 17., Dél-Korea pedig a 25. a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség világranglistáján. Az idegenbeli szereplés jó alkalom lesz a szerb válogatottnak az Észak-Írország és a Szlovénia elleni vendégszereplések előtt.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Bojan Šaranov (OFK Beograd), Damir Kahriman (Tavrija).
Védők: Nenad Tomović (Lecce), Milan Biševac (Valenciennes), Neven Subotić (Borussia Dortmund), Aleksandar Kolarov (Manchester City), Ivan Obradović (Zaragoza), Slobodan Rajković (Vitesse), Milan Vilotić (Crvena zvezda).
Középpályások: Dejan Stanković (Inter), Zdravko Kuzmanović (Stuttgart), Radosav Petrović (Partizan), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Marko Mirić (Spartacus), Zoran Tošić (CSZKA Moszkva), Adem Ljajić (Fiorentina), Brana Ilić (Vojvodina), Dušan Petronijević (Borac), Branislav Jovanović (Rad).
Támadók: Ranko Despotović (Girona), Miljan Mrdaković (Apollon), Jovan Damjanović (Borac).