2024. október 6., vasárnap

Erdélyi nyert Minszkben!

ASZTALITENISZ
Erdélyi Annamária nem bánta meg, hogy részt vett a minszki versenyen (fotó: ITTF.com)

A csókai Erdélyi Annamária győzelmével ért véget Fehéroroszország nyílt bajnoksága, amelyet a hétvégén Minszkben rendeztek meg. A 26 éves játékosnő a fináléban az orosz Marija Dolgik ellen nyert 4:1-re (–8, 9, 6, 7, 4). A tornán a szerbiai játékoson kívül fehérorosz, orosz, holland, cseh, német és lengyel versenyzők vettek részt.

– Mivel június végéig edzek, és a Joola cég felajánlotta, hogy vegyek részt a versenyen, így elutaztam Minszkbe, s most már nyugodtan mondhatom, egyáltalán nem bántam meg. Habár a mezőny nem volt túl erős, az orosz és a fehérorosz játékosok közül igen sokan jól játszanak védő ellen, így nem volt könnyű dolgom. A fehérorosz Dubkova a negyeddöntőben 2:0-ra vezetett ellenem, szerencsére a harmadik játszmát sikerült megnyernem 11:9-re, s végül 4:2-re nyertem. Az elődöntő eredménye simának tűnik, ám az orosz Mihajlova ellen mind a négy játszmát különbségre nyertem meg, háromszor 11:9-re, egyszer pedig 12:10-re. A finálé első játszmájában még ideges voltam, azt el is veszítettem, utána azonban egyre jobban ment a játék, és magabiztosan nyertem – mondta a Magyar Szónak Erdélyi, aki ősztől ismét a portugál Mirandella együttesét erősíti majd.

Női egyéni, negyeddöntő: Erdélyi–Dubkova (fehérorosz) 4:2, Fetyukina (orosz)–Mihajlova (orosz) 0:4, Guszeva (orosz)–Golgik (orosz) 1:4, Baranova (orosz)–Solja (német) 4:3.

Elődöntő: Erdélyi–Mihajlova 4:1, Dolgik–Baranva 4:3.

Döntő: Erdélyi–Dolgik 4:1.

Férfiak, egyéni, elődöntő: Krivosejev (orosz)–Burov (orosz) 4:1, Pajkov (orosz)–Platonov (fehérorosz) 4:0. Döntő: Pajkov–Krivosejev 4:0.