2024. október 6., vasárnap

A Hajduk kilépéssel fenyegetőzik

Eszéken az elnök eladta a fiát, hogy kifizessék a játékosokat - FOCICRONIKA
Kraszimir Balakov (jobbról), a Hajduk edzője csak panaszkodott, Hrvoje Maleš, a spliti klub edzője azonban tettekkel is kifejezte elégedetlenségét a játékvezetők ténykedése miatt

A zágrábi Dinamo csak annyira erőltette meg magát, hogy minimális arányban nyerjen a Lučko ellen, a spliti városi rangadó a város nevét viselő együttes és a Hajduk között 1:1-es döntetlennel ért véget – távirati stílusban így foglalható össze a horvát bajnokság 6. fordulója. A spliti találkozó után a Hajduk edzője, a bolgár Kraszimir Balakov kifakadt, hogy habár ők igyekeznek méltó vetélytársa lenni a Dinamónak, ha megsemmisítik a szabályos góljukat, akkor ez nagyon nehéz lesz.

A Hajduk elnöke, Hrvoje Maleš még drasztikusabb volt, ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy a Hajduk kilép az I. ligából, amire minden bizonnyal nem fog sor kerülni, főleg nem szeptember 10. előtt, amikor a Hajduk a Dinamót fogadja, s ha nyer, két pontra megközelíti a címvédőt. A másik ígéretét, hogy a katasztrofális bíráskodás miatt a Hajduk játékosai nem állnak majd a válogatott rendelkezésére, már be is tartotta az elnök, ugyanis a hétfő délelőtti edzésen jelen volt Kalinić, Tičinović, Trebotić, Kukoč, Glumac és Lendrić is, akiknek az utánpótlás-válogatottal kellett volna edzeniük, de a tréningen ott voltak Danijel Subašić, Domenico Sizgoreo és Jurica Rakić, a felnőtt nemzeti együttes játékosai is.

Eszéken minden focirajongó arról beszél, hogy a csapat eladta az egyik legígéretesebb labdarúgóját, Dino Špehart a Dinamónak. Az egészben az az érdekes, hogy az eszéki klub elnökét Robert Špeharnak hívják. A klub első számú embere nyilatkozatában bevallotta, hogy ő is a fia eladása ellen volt, de mivel a labdarúgók kérték a fizetésüket, pénz pedig nem volt, s emiatt a játékosok bejelentették, nem utaznak el Vinkovciba a Cibalia elleni találkozóra, a vezetőség rákényszerült Špehar eladására, már csak azért is, mert ő volt az egyetlen, akinek volt ajánlata másik klubból…

A 6. forduló eredményei: Inter-Zaprešić–Zadar 2:0, Zagreb–Varaždin 1:0, Rijeka–Šibenik 1:0, Cibalia–Eszék 0:1, Split–Hajduk 1:1, Slaven Belupo–Karlovac 3:0, Istra 1961–Lokomotiva 2:1, Dinamo–Lučko 1:0.
A sorrend: 1. Dinamo 18, 2. Hajduk 13, 3. Slaven Belupo 13, 4. Lokomotiva 11, 5. Rijeka 11, 6. Eszék 11, 7. Inter-Zaprešić 10, 8. Split 9, 9. Zagreb 9, 10. Zadar 8, 11. Istra 1961 7, 12. Šibenik 4, 13. Cibalia 4, 14. Karlovac 4, 15. Lučko 1, 16. Varaždin 1 pont.
A következő forduló (szeptember 9-én és 10-én): Lokomotiva–Zagreb, Šibenik–Istra 1961, Varaždin–Split, Karlovac–Inter-Zaprešić, Lučko–Cibalia, Hajduk–Dinamo, Zadar–Rijeka, Eszék–Slaven Belupo.