2024. október 6., vasárnap

Ágoston ellen csak egy játszmát lehetett nyerni

ASZTALITENISZ
Az ifiverseny legjobbjai (balról jobbra): Gyurcsik Aliz, Aleksandra Radonjić, Branislava Popov, Makszuti Anetta, Boris Mihailović, Nagynémedi Valentin, Halász Krisztián, Nikola Grbić

A hétvégén Zentán a helyi asztaliteniszklub szervezésében rendezték meg Zenta város bajnokságát az utánpótláskorú versenyzőknek. A serdülőknek és az ifiknek a torna különösen jelentős volt, hiszen a 2011/2012-es idényben ez volt az első szerbiai ranglistaverseny.

A serdülő fiúknál a belgrádi STAK versenyzői nem engedték szóhoz jutni a többieket, hiszen az elődöntőbe csak a fővárosi együttes versenyzői jutottak be. A versenyt végül Nikola Marinković nyerte meg.

A lányoknál meglepetésre az első helyen kiemelt, zentai Ivana Vejnović nem jutott be a négy közé, de ennek ellenére a szervező klub begyűjtötte az aranyérmet, ugyanis Ágoston Tamara a nyolcaddöntőben, a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is csak egy játszmát veszített, így magabiztosan szerezte meg az első helyet.

Az ifiknél 47 fiú és 32 lány nevezett be a versenyre, amelyet végül Nagynémedi Valentin (Obilić) és Aleksandra Radonjić (Csóka) nyert meg. Az újoncok között a fiúknál a horgosi Miskolci Kristóf és a zentai Veréb Xénia volt a legjobb.

Újoncok, fiúk: 1. Miskolci Kristóf (Kanizsa), 2. David Havedič (Spartacus – Szabadka), 3–4. Kralj Dimitrije (Nagykikinda) és Mihalović Dominik (Horgos).

Lányok: 1. Veréb Xénia (Zenta), 2. Tanja Vučković (Sloga – Tiszaszentmiklós), 3–4. Csáki Dianna (Zenta) és Csikos Kata (Horgos).

Serdülők, fiúk: 1. Nikola Marinković (STAK), 2. Luka Jovičić (STAK), 3–4. Jovan Prlja (STAK) és Vladimir Janićijević (STAK).

Lányok: 1. Ágoston Tamara (Zenta), 2. Dunja Tomić (Vodovod), 3–4. Halász Ella (Obilić – Törökkanizsa) és Ivana Milovanović (Csóka).

Ifik, fiúk: 1. Nagynémedi Valentin (Obilić – Törökkanizsa), 2. Boris Mihailović (Mladost), 3–4. Halász Krisztián (Obilić) és Nikola Grbić (Versec).

Lányok: 1. Aleksandra Radonjić (Csóka), 2. Gyurcsik Aliz (Zenta), 3–4. Makszuti Anetta és Branislava Popov (mindkettő Zenta).