2024. október 6., vasárnap

Ricketts: megbundázott meccsek Magyarországon

LABDARÚGÁS

Rohan Ricketts, az ír Shamrock Rovers játékosa azt nyilatkozta, hogy amíg Magyarországon és Moldáviában játszott mindkét országban voltak megbundázott mérkőzések.

– Moldáviában voltak olyan megbeszélések, amelyeknek a bundázás volt a témája. Furcsa volt, de egyben szórakoztató is – mondta Ricketts a The Sunnak.

– Moldáviában azon vitatkoztak, hogy a bubdázás milyen mértékben segítene a bajnoki cím megszerzésében. Volt olyan mérkőzés, amelyiken pályára léptem, s csak később tudtam meg, hogy a mérkőzés győztese már a találkozó előtt eldőlt, mivel egy vagy két ember részt vett a bundázásban.

– Bundázás Magyarországon is volt – az edző feltételezte, hogy a mérkőzés végeredményét már korábban megbeszélték, s, hogy így is alakuljon, néhány játékos pénzt kapott – nyilatkozta a 28 éves Ricketts, aki 2010-ben a Diósgyőr játékosa volt.
Ricketts Németországban, a Wilhelmshavenben is játszott, s mint mondta, ott sem rózsás a helyzet, hiszen a bőrszíne miatt a szurkolók a majmokhoz hasonló hangokat adnak ki, amikor meglátják.

– Moldáviában és Magyarországon ilyen nem volt, ott az emberek levegőnek néznek, ami nagyjából ugyanaz, mintha huhognának.

Ricketts a 2000-es évek elején az angol labdarúgás nagy reménysége volt, szerepelt az Arsenalban és a Tottenhamben is, Moldáviában pedig a Dacia együttesét erősítette, 2011. augusztus 31-től pedig annak a Shamrocknak a játékosa, amely a belgrádi Partizan legyőzősével bejutott az Európa Liga csoportkörébe.