2024. június 30., vasárnap
SZABADKAI SPORTHÍREK

Zsinórban az ötödik győzelem párosban

A Spartacus teniszezője, Juhász Krisztián zsinórban ötödik páros tornáját nyerte meg. A szabadkai játékos az orosz Marat Saripovval az oldalán a Kuršumlijska Banján rendezett, 15 000 dollár díjalapú ITF-torna döntőjében 2:6, 6:2, 10:1 arányban legyőzte a Stefan Latinović, Luka Pavlović alkotta szerb–francia kettőst. Juhász zsinórban a 21. mérkőzését nyerte meg, és ezzel a világranglistán feljött a 631. helyre, ami pályafutása eddigi legjobb eredménye. Egyéniben a szintén a Spartacusban játszó Dušan Obradović az elődöntőig jutott, ahol három játszmában kikapott a montenegrói Petar Jovanovićtól.

Milica Despotović, a szabadkai Top Fighter Kick-box Klub tagja aranyérmet nyert a budapesti világkupán. Despotović a felnőttek 52 kg-os súlycsoportjának low-kick kategóriájában végzett az első helyen, miután az elődöntőben lengyel, a döntőben osztrák versenyzőt győzött le. Toldi Martin az idősebb juniorok 63,5 kg-os mezőnyében K1-ben a dobogó harmadik fokára állhatott fel, miután az elődöntőben vereséget szenvedett lengyel riválisától, míg az idősebb serdülők között ringbe lépett Stefan Repčen kick light kategóriában nem jutott túl a selejtezőn.

Milan Bogić, a Spartacus Cselgáncsklub edzője és veterán versenyzője bronzérmet nyert a Szarajevóban megtartott veterán-Európa-bajnokságon, amelyen 35 ország 728 cselgáncsozója vett részt. Bogić az M5-ös kategória 90 kg-os mezőnyében állhatott fel a dobogó legalsó fokára.