2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

A névtelenebbek maradtak versenyben

Amíg a világ nyolc legjobbja Londonban javában készül a vasárnap kezdődő évzáró mestertornára, három, a nemzetközi porondon jól ismert névvel rövidült az e héten versenyző szerbiai és magyar teniszezők listája. Előbb a papírformának megfelelő módon Babos Tímea veszített Limoges-ban a francia Caroline Garcia ellen, azután a tavasszal még a legjobb százról álmodozó Jovana Jakšić szenvedett az USA-ban újabb korai és váratlan vereséget a 17 éves kanadai Francoise Abandától, tegnap délelőtt pedig a júliusban visszatért és azóta szüntelenül játékban levő Viktor Troickin ütköztek ki a fáradtság jelei, amit az ukrán Ilja Marcsenko Pozsonyban ki tudott használni, így Viktor visszatérése a 100 legjobb közé elnapolódott.

A továbbjutók között így a névtelenebbeket említhetjük, akik derekasan küzdenek a 10 ezres tornákon. Negyeddöntős lett így Antalyában Marko Tepavac, aki ma négy új ranglistapontért orosz vagy bolgár ellenféllel találkozik. Ugyancsak a nyolc között szorítottak helyet maguknak Kréta szigetén a magyar tinik, a 17 éves Bondár Anna és a 13 hónappal fiatalabb Gálfi Dalma. Bondár szoros csatában nyert cseh riválisával szemben, s az elődöntőért ma azzal a 20 éves német Julia Wachaczykkal játszik, akit a múlt héten Jani Réka győzött le. Gálfi három játszmában, mégis könnyebben nyert, noha az első kiemelt horvát Tena Lukas volt a vetélytársa, az elődöntőért pedig feltehetően a 22 évében járó, de tapasztaltnak semmiképpen sem nevezhető belga Steffi Distelmans következik, aki a múlt héten a Gálfi által a döntőben legyőzött osztrák Grabhertől kapott ki, szeptemberben pedig simán veszített egy másik magyar, Lukács Vanda ellen.

Nincs már versenyben Argyelán Csilla, aki Vinarozban a 2. fordulóban 6:3, 4:6, 6:0-ra veszített a spanyol Eva Guerrero Alvarez ellen.

POZSONY. – A challenger 2. fordulójában: Marcsenko–Troicki 6:4, 6:2.

LIMOGES. – A női torna 1. fordulójában: C. Garcia–Babos 6:7, 6:1, 6:3.

CAPTIVA ISLAND. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Abanda–Jakšić 6:3, 1:6, 6:2.

HERAKLION. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Gálfi–Lukas 6:2, 6:7, 6:2, Bondár–Zovincová 7:5, 7:6.

ANTALYA. – A futures 2. fordulójában: Tepavac–Fajziev 6:2, 6:1.