2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Györe Afrikában

Györe László, aki a nem túl sikeres ciprusi szereplés után a ranglistán a 388. helyre csúszott vissza, ezen a héten Afrikában lép pályára. A zentai játékos Szenegál fővárosában, Dakarban a 2. kiemelt, első ellenfele pedig a 23 éves és a ranglistán 842. francia Tom Jomby aki két hete Sarm es-Sejkben Miki Jankovićot győzte le. A torna első kiemeltje a bosnyák Aldin Setkić. A héten Nikola Milojević Tunéziában, Marko Tepavac Antalyában, Vojislava Lukić és Bukta Ágnes Sarm es-Sejkben, Totka Noémi Dzsibutiben, Bondár Anna pedig Tel-Avivban szerepel.

Gálfi a bajnok

Gálfi Dalma 16 éves veszprémi teniszezőnő, miután sikerrel rajtolt a profi mezőnyben, az ifjúsági mezőnyben is letette névjegyét. A magyar tehetség ugyanis a 18 évesek mezőnyében nyerte meg a floridai Bradentonban a rangos Eddie Herr-tornát, amelynek harmadik magyar győztese lett Gubacsi Zsófia (1997) és Kapros Anikó (1999) után. Gálfi a döntőben 6:4, 7:5 arányban győzött a 17 éves román Elena Gabriela Ruse ellen.

Robredo a győztes

Noha az elmúlt teniszidény ténylegesen legnagyobb meglepetése Rafael Nadal bázeli veresége a horvát tinédzser Borna Ćorić ellen, az idei választásban az ATP ezt a meccset nem vette figyelembe, mert a volt világelső spanyolt akkor már vakbélbántalmak kínozták, így az első helyre a Cincinnatiben játszott RobredoĐoković mérkőzés került, amelyet a 3. fordulóban a spanyol nyert meg 7:6, 7:5-re. A második legnagyobb meglepetés Nicolas Almagro barcelonai 2:6, 7:6, 6:4-es győzelme Nadal ellen, a harmadik helyre pedig a Lu Jen-szunFerrer mérkőzés került, amelyet az aucklandi elődöntőben a tajvani nyert meg 6:4, 7:6-ra.