2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Agnieszka Navratilovát szerződtette

Amélie Mauresmo és Martina Hingis után Martina Navratilova a harmadik egykori világklasszis teniszezőnő, aki edzőnek szegődött. Mauresmo egyelőre nem sok sikert ért el Andy Murray-vel, Hingis edzősködése kimondottan rosszul sikerült, és fel is hagyott vele, Navratilova pedig a napokban a lengyel Agnieszka Radwanskával kezdi meg a munkát. Radwanska, akinek a második hely a legjobbja a ranglistán, jelenleg pedig hatodik, a volt világelső segítségével számít a legrangosabb címekre, amelyeket, habár már évek óta a legszűkebb élcsoportban van, sehogyan sem tudott elhódítani. Agnieszka, aki ifiként Wimbledon és a Roland Garros bajnoka is volt, márciusban 26 éves lesz, egyetlen nagy döntőjét 2012-ben Wimbledonban játszotta, amikor S. Williams ellen veszített, egyéb tornákon pedig csak 14 trófeát nyert.

Az Orange Bowl ifjúsági tornán Szerbiának és Magyarországnak is két-két képviselője van a 18 évesek mezőnyében. Momir Kecmanović 6:4, 6:2-re nyert a rajton az ukrán Vitalij Scserbo ellen, a következő ellenfele pedig az 1. kiemelt orosz Andrej Rubljov lesz. A magyar Valkusz Máté a vietnami Nam Hoang Livel kezd, az Eddie Herr-tornán elődöntős Stollár Fanny első ellenfele a brit Emily Smith, míg Katarina Jokić a cseh Tereza Kolarovával kezd.

Az e heti kis tornákon a magyar Bondár Anna és Bukta Ágnes sikerrel vették az első akadályt. Bondár Tel-Avivban az ukrán Piszkunt győzte le, a 2. fordulóban pedig a ranglistán még helyezetlen orosz Szofija Dmitrijevával találkozik. A szolnoki Bukta, aki március óta 240 helyet esett vissza a ranglistán, az indiai Manya Nagpalt verte a rajton, második ellenfele pedig az orosz Valentina Kulikova lesz. Györe László tegnap a késő délutáni órákban játszott Dakarban a francia Tom Jombyval, Nikola Milojević első riválisa a tunéziai Sousse-ben az ukrán Jurij Dzsavakjan, míg Antalyában szerbiai rangadóval kezd Marko Tepavac és Denis Bejtulahi. Sarm es-Sejkben Vojislava Lukić a 2. kiemelt, első ellenfele pedig az olasz Francesca Delledera. Totka Noémi ezen a héten is Dzsibutiban szerepel, a rajton erőnyerő volt, a 2. fordulóban pedig a ranglistán helyezetlen francia Tessah Andrianfitrimo az ellenfél.