2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Györe gyors búcsúja

Alig húsz óra leforgása alatt Györe László két háromszettes meccset játszott a dakari 15 ezres futures tornán, s mivel a másodikat elveszítette, szereplése a szenegáli fővárosban véget is ért. A zentai játékos kedden este megfordította a meccset a francia Tom Jomby ellen, tegnap pedig a déli órákban ugyanezt nem sikerült megvalósítania a dél-afrikai Keith-Patrick Crowley-val szemben.

A sousse-i tornán Nikola Milojević könnyen győzte le az ukrán Dzsavakjant, és ma a 2. körben a brit selejtezős Evan Hoyttal találkozik. Vojislava Lukić könnyen nyert a Sarm es-Sejk-i rajton olasz vetélytársa ellen, és ma az ukrán Malikova és az orosz Korzsova meccsének továbbjutójával találkozik. Bondár Anna Tel-Avivban már negyeddöntős, következő ellenfele pedig a 17 éves és a ranglistán 1163. ukrán Anna Bogoszlavec lesz.

Az Orange Bowl ifjúsági tornán a magyar Valkusz Máté 2:6, 6:2, 6:0-ra veszített az 1. fordulóban vietnami Nam Hoang Li ellen. A lányoknál a magyar Stollár Fanny 6:1, 6:4-re legyőzte a brit Emily Smitht, míg Katarina Jokić 6:2, 6:0 arányban múlta felül a cseh Tereza Kolarovát. Stollár a következő fordulóban a cseh Monika Kilnarovával, Jokić pedig az egyiptomi Sandra Samirral mérkőzik.

DAKAR. – A futures 1. fordulójában: Györe–Jomby 3:6, 7:6, 6:0. 2. forduló: Crowley–Györe 6:3, 3:6, 6:4.

SOUSSE. – A futures 1. fordulójában: Milojević–Dzsavakjan 6:3, 6:1.

TEL-AVIV. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Bondár–Dmitrijeva 6:2, 6:0.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukić–Delledera 6:1, 6:3.