2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Lukić a negyeddöntőben

A szabadkai Vojislava Lukić második meccsét is megnyerte a Sarm es-Sejk-i tornán, és bejutott a negyeddöntőbe. Lukić ellen a második játszmában fiatal orosz ellenfele feladta a meccset, a következő ellenfél pedig a 17 éves cseh Simona Heinova, aki az idén rajtolt a profik között, és csak 1174. a ranglistán. Ugyanott Bukta Ágnes is negyeddöntős az orosz Valentina Kulikova feletti győzelemmel. A magyar játékos a nyolc között a 17 éves indiai újonccal, Dhruthi Tatachar Venugopallal találkozik.

Két magyar lány már bejutott az elődöntőbe. Bondár Anna Tel-Avivban könnyen győzte le az ukrán Anna Bogoszlavecet, Totka Noémi pedig Dzsibutiban francia és indiai ellenfél legyőzésével jutott a négy közé. Bondár következő ellenfele a 16 éves és egy tornát már nyert ukrán Olga Fridman, míg Totka azzal a német Jasmin Jebawyval mérkőzik, akit a múlt héten már legyőzött.

Az Orange Bowl ifjúsági tornán a 2. forduló után már sem magyar, sem szerb nincs versenyben. A lányoknál a magyar Stollár Fanny 1:6, 6:1, 6:1-re veszített a cseh Monika Kilnarova ellen, a szerb Katarina Jokić 6:0, 6:0 arányban kapott ki az egyiptomi Sandra Samirtól, míg a fiúknál Momir Kecmanovićot az első kiemelt orosz Andrej Rubljov múlta felül 7:6, 6:2-re.

TEL-AVIV. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Bondár–Bogoszlavec 6:0, 6:3.

SARM ES-SEJK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Lukić–Korzsova 6:1, 3:0 – feladás.

DZSIBUTI. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Totka–Andrianjafitrimo 6:1, 6:4, negyeddöntő: Totka–Maheta 6:4, 6:2.