2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Đoković negyedszer az ITF világbajnoka

Mint ahogyan az már megszokott, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) a világelsőket hirdette ki a sportág világbajnokának. Novak Đoković, aki hétfőn 126. hetét kezdi meg a ranglista élén, negyedízben érdemelte ki a titulust, Serena Williams a nőknél már ötödször világbajnok, a párosoknál pedig az amerikai Bryan fivérek és az olasz Sara Errani és Roberta Vinci kapták meg a titulust.

Az Australian Opennel kapcsolatos viszont, hogy sérülés miatt nem indul a ranglistán 48. fiatal amerikai Jack Sock, orvosi javaslatra pedig visszalépett Janko Tipsarević is, aki a chennai tornát is lemondta, ezért a teniszpályákra való visszatérése februárra tolódott el.

A mumbai női ITF-tornán a 18 éves Nina Stojanović két szoros győzelemmel jutott a döntőbe. A belgrádi lány egyformán három játszmában győzte le a tapasztaltabb és magasabban rangsorolt brit Emily Webley-Smithet és a francia Chloe Paquet-t is, a serlegmeccsen pedig ma, már 30 új ranglistapont birtokában, a 22 éves orosz Natela Dzalamidzével mérkőzik.

Dakarban Györe László is két nagy csatát vívott. A holland Paul Montebant két játszmában győzte le, míg a francia Grogire Barrere ellen három szettre volt szüksége. Györe már 15 pontot gyűjtött, és szombaton újabb 12 pontért a döntőben a vasárnap 27. születésnapját ünneplő és a ranglistán 232. bosnyák Aldin Setkićtyel mérkőzik.

DAKAR. – A futures negyeddöntőjében: Györe–Monteban 7:5, 7:5, elődöntő: Györe–Barrere 7:5, 3:6, 7:6.

MUMBAI. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Stojanović–Webley-Smith 7:5, 4:6, 6:2, elődöntő: Stojanović–Paquet 6:3, 5:7, 7:6.