2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Nehéz feladat előtt

Szerbia és Magyarország válogatottja egyformán nehéz feladat előtt áll a Federation-kupában. A női tenisz nemhivatalos csapat vb-je budapesti zónatornáján ugyanis a két válogatott egy csoportban van, s a feljutáshoz nem elég megnyerni az egymás elleni és az osztrákok elleni meccset, hanem a végén még felül kell múlni annak a csoportnak a győztesét is, amelyben Belgium, Horvátország, Izrael és Lettország csatázik.

A ma kezdődő zónatornán Szerbia Aleksandra Krunić, Ivana Jorović, Doroteja Erić és Vojislava Lukić összeállításban szerepel, míg a magyar csapat Babos Tímeát, Jani Rékát, Gálfi Dalmát és Bondár Annát vonultatja fel. A csoport harmadik tagja, Ausztria első két játékosa Patricia Mayr és Barbara Haas lesz.

A másik ágon a Világcsoport II egy helyéért a B csoportban Nagy-Britannia és Ukrajna párbaja várható, a győztes pedig vasárnap a C csoport valószínű bajnokával, a Viktorija Azarenka vezette Fehéroroszországgal csatázik.

Az e heti férfitornák fő tábláján a szerbiai képviselők közül elsőként Viktor Troicki lépett pályára, és a zágrábi 250-es torna rajtján már komoly riválisa volt. A 28. évében járó ukrán Ilya Marcsenko ugyan csak 134. a ranglistán, de az utóbbi időben végzetes tudott lenni Troickira Krajinovićra és a magyar Fucsovicsra nézve is, hisz november elején Pozsonyban Viktort, azután a bresciai challengeren Krajinovićot, majd három hete az Australian Open selejtezőjében a magyart győzte le. Troicki és Marcsenko tegnap három játszmás, több mint két órás csatát vívtak, s az elveszített első játszma után Viktor két rövidítésben harcolta ki a továbbjutást. Troicki következő ellenfele a 31 éves és a ranglistán 88. helyezett japán Go Szoeda lesz. 2007-ben a koreai Buszanban már találkoztak, s Troicki akkor három játszmában győzött.

ZÁGRÁB. – A férfitorna 1. fordulójában: Troicki–Marcsenko 4:6, 7:6, 7:6, Sztahovszkij–Ćorić 6:2, 6:4, Szoeda–Bachinger 7:6, 7:5, Berankis–Lacko 6:0, 6:2.

MARSEILLE. – A férfitorna 1. fordulójában: Janowicz–Brown 2:6, 7:6, 7:5, Kamke–Millot 2:6, 6:3, 7:5, Sousa–Lokoli 6:2, 6:4.

QUITO. – A férfitorna 1. fordulójában: Zeballos–Krajicek 7:6, 6:4, Montanes–Arguello 6:1, 6:3.

EL KANTAOUI. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Nakano–Argyelán 6:2, 7:5.