2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Ferrer és Murray Đoković ágán

Novak Đokovićnak jó sorsolása lesz az Indian Wells-i tornán. A címvédő szerb az első fordulóban erőnyerő, a másodikban pedig vagy a ciprusi veterán Markosz Bagdatisszal, vagy a fiatal cseh Jiří Veselývel mérkőzik. A 3. fordulóban a francia Julien Benneteau, a nyolcaddöntőben pedig a két szervagép egyike, az amerikai John Isner vagy a dél-afrikai Kevin Anderson következik. A neheze a negyeddöntőben kezdődik, amikor a spanyol David Ferrer jöhet, míg az elődöntőben a skót Andy Murray és a japán Kej Nisikori várható meccsének győztese következhet. Murray egyébként lemásolta Đokovićot, akinek két edzője van. A skót ugyanis a francia Amelie Mauresmo mellé a svéd Jonas Björkmant is szerződteti.

A főtáblán sorsolt három szerbiai az első negyedbe jutott, vagyis elméletileg lehetséges, hogy Novak Đoković Viktor Troickival és Dušan Lajovićtyal is megmérkőzik. Troicki a spanyol Albert Ramosszal kezd, a 2. fordulóban pedig a francia Julien Benneteau lehet az ellenfele, végül a 3. fordulóban Novakkal meccselhetne. Lajović a Davis-kupa nyári beharangozóján az argentin Federico Delbonisszal kezd, s ha nyer, a dél-afrikai Kevin Anderson következik, Đokovićtyal pedig esetleg a nyolcaddöntőben mérkőzhet. Troicki Ramosszal még nem játszott, Bennetau ellen pedig mindkétszer veszített. Lajović 1:0-ra vezet Delbonis ellen, míg Andersonnal először játszhat.

Az alsó ágon Roger Federer, Rafael Nadal, Miloš Raonić, Stan Wawrinka, Tomáš Berdych és Grigor Dimitrov kapott helyet. Federer a negyeddöntőben Wawrinkával, az elődöntőben Nadallal találkozhat. Juan Martín del Potro mégsem tér vissza Indian Wellsben, csaknem kétéves kihagyás után viszont újra pályára lép az egykor a top 10-be tartozott amerikai Mardy Fish.

Filip Krajinović sikerrel kezdte meg a kétfordulós selejtezőt, hisz három játszmában múlta felül az ausztrál John-Patrick Smitht. Krajinović a főtábláért az éjjel a 21 éves és a ranglistán 162. ausztrál Luke Saveille-lel mérkőzött. A magyar Babos Tímea nem jutott táblára, hisz két játszmában kapott ki a belga Alison Van Uytvancktól.

A kvancsui challenegeren Fucsovics Márton könnyen nyert egy ismeretlen kínai ellen, a következő riválisa viszont a tapasztalt indiai Somdev Devvarman lesz.

A kis tornák esetében a magyar Stollár Fanni táblára jutott a floridai Gainesville-ben, s az első fordulóban a nálánál valamivel tapasztaltabb, 18 éves amerikai Rianna Valdesszal mérkőzik. Az olaszországi Solarinóban Bondár Anna az olasz Deborah Chiesát, Gálfi Dalma pedig a német Nora Niedmerset győzte le az 1. fordulóban. A következő körben Bondár ellenfele az olasz Cristina Ferrando lesz, míg Gálfi a szentpétervári születésű és San Marinóban élő ukrán Szofija Kovaleccel vagy a brit Eden Silvával találkozik.

INDIAN WELLS. – A női torna selejtezőjének 2. fordulójában: Van Uytvanck–Babos 6:4, 6:2, férfiak, selejtező, 1. forduló: Krajinović–Smith 6:7, 6:3, 7:6.

KVANCSU. – A challenger 1. fordulójában: Fucsovics–Ti Csen 6:3, 6:4.

GAINESVILLE. – A női ITF-torna selejtezőjének 3. fordulójában: Stollár–Dolehide 7:5, 6:3.