2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Novak hetedik a piacon

A legértékesebb sportoló a világpiacon Roger Federer, míg Novak Đoković a 7. helyet foglalja el – állapította meg tanulmányában a londoni marketingegyetem.

A svájci teniszező a sportból eredő összjövedelme, a szponzori szerződések értéke, valamint a médiában és a közösségi portálokon való jelenléte alapján került az első helyre. Az első húszban csak két sportolónő van, Marija Sarapova a 12., Serena Williams pedig a 20. pozíciót foglalja el.

A lista élcsoportja: 1. Roger Federer (tenisz), 2. Tiger Woods (golf), 3. Phil Mickelson (golf), 4. LeBron James (kosárlabda), 5. Kevin Durant (kosárlabda), 6. Rory McIlroy (golf), 7. Novak Đoković (tenisz), 8. Rafael Nadal (tenisz), 9. Mahendra Singh Dhoni (krikett), 10. Cristiano Ronaldo (labdarúgás) stb.

Szerbia teniszezők nélkül maradt az e heti tornák záróküzdelmeiben, hisz Umagban Dušan Lajović, Recanatiban Ilija Bozoljac, Sacramentóban pedig Jovana Jakšić is kiesett. Lajović hosszú és kimerítő játékokkal kezdte az osztrák Dominic Thiem elleni meccset, de már a negyedik játékban visszaesett, majd vert helyzetben, a hőség okozta rosszullét miatt feladta a küzdelmet.