2024. szeptember 14., szombat

Térdre ereszkedett nőkről a parlamentben

A haladók megmagyarázzák, hogy hogyan lehet nem szándékosan gondolatokat megfogalmazni és szándékosan lájkolni

Hiába szerepel a Szerbiai Képviselőház napirendjén a jövő évi költségvetés javaslata, illetve az arra benyújtott módosítási indítványok, a képviselőket inkább az foglalkoztatja, hogy Bratislav Gašić védelmi minisztert valóban menesztenie kell-e, valamint az, hogy miért nem mond le Dragan Šutanovac, a Demokrata Párt képviselője mandátumáról.

A Szerb Haladó Párt képviselői úgy érzik, Šutanovac csütörtökön ugyanúgy megsértett egy nőt, mint azt Gašić tette korábban a B92 RTV újságírónőjével. Ha Gašić megjegyzését szexistának nyilvánították és ha emiatt leváltják, akkor vajon miért nem lehet Šutanovactól elvárni, hogy önként mondjon le, érveltek a haladók, aki szerint Gašić nem is szándékosan mondta, amit mondott, Šutanovac azonban szándékosan lájkolt, így tehát valós bűnről van szó. Vladimir Đukanović, az SZHP képviselője szerint ha Šutanovac nem mond le önként, akkor le kell váltani.

Šutanovac bűne az, hogy lájkolta egy twitterező következő bejegyzését: ”Mara Jovičić, te térdepelsz az SZHP összejövetelein?”.

Magyarázatképpen, Mara Jovičić az SZHP parlamenti frakciójának az egyik hivatalnoka.

Šutanovac már bocsánatot kért a lájkért, valamint hozzátette, hogy tévedésből lájkolt.

A haladók azt is kifogásolták, hogy Šutanovac korábban az általa látogatott közösségi oldalakon letiltotta a szóban forgó Mara Jovičićot. Ehhez kapcsolódóan a DP képviselője elmondta: „Az illető hölgy, aki egyébként neveletlen és illetlen magatartású, szinte varázslatos módon jutott munkahelyhez a parlamentben. Letiltottam, mert botokkal nem társalgok.”