2024. szeptember 14., szombat

Új párt, új politikai szabályok

Borislav Stefanović: Pártunkban a párttagok vagyonukkal fognak felelni ígéreteikért

Borislav Stefanović, aki múlt héten lépett ki a Demokrata Pártból és megalakította baloldali mozgalmát, bejelentette, hogy hamarosan megkezdi a szükséges aláírások gyűjtését és feltehetőleg Szerbiai Baloldali Mozgalom néven jegyzi be az új pártot.

A mozgalomhoz már csatlakozott a Nišért Koalíció Egyesülése. A szóban forgó egyesülést néhány évvel ezelőtt szintén DP-ből kilépett párttagok hozták létre.

Nišből indul az új ellenzék, a változások hullámát keltve, emelte ki Stefanović, aki meg van róla győződve, hogy sikerül elragadnia a hatalmat Aleksandar Vučić haladóitól.

Az új párt új politikai szabályokat kíván meghonosítani Szerbiában, magyarázta Stefanović, példaként említve, hogy ha megalakul pártja, a párttagok vagyonukkal fognak felelni ígéreteikért.

– Nem állhatunk régi ígéretekkel az emberek elé, hiszen mások számtalanszor megszegték ezeket az ígéreteket. Ez ugyanúgy vonatkozik az ellenzékre, mint a hatalomra – fogalmazott Stefanović.

A bejelentések értelmében a baloldali mozgalom december 26-án Nišben tart naggyűlést, itt tervezik bemutatni programjukat.