2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS – SZABADKA

Előkészületek az Eb-re

Annak kapcsán, hogy a Szerb Birkózószövetséget bízták meg az olimpiai versenyszámok serdülő birkózó-Európa-bajnokságának a megszervezésével, a Spartacus Birkózóklubot és Szabadka Városát pedig a technikai szervezéssel, a Birkózó-világszövetség (FILA) és az Európai Birkózótanács (CELA) megbízásából Szabadkára látogatott Ceno Cenov Bulgáriából és Teodorosz Hamakosz Görögországból, a CELA elnöke és alelnöke, a FILA Bürójának, a Birkózó-világszövetség legfelső végrehajtó szervének a tagjai.

Cenov és Hamakosz a Szerb Birkózószövetség ügyvezető vezérigazgatója, Milan Jelić kíséretében elvégezték a küzdőtér első felülvizsgálatát a sugárúti Sportcsarnokban, és bejárták a városban rendelkezésre álló szállodai és vendéglátói egységek egy részét.

A FILA ugyanis részletesen kidolgozta és következetesen alkalmazza a résztvevők fogadásának és szállításának, a küzdőterek kialakításának, a versenyzők, részt vevő országok küldöttségei, a bírók és a FILA tisztségviselők elszállásolásának és étkeztetésének szigorú szabályait az olyan világversenyekre, mint amilyen a Szabadkán 2015. augusztus 2-a és 9-e között megrendezésre kerülő serdülő birkózó-Európa-bajnokság az olimpiai versenyszámokban.

A Birkózó-világszövetség és az európai birkózószervezet tisztségviselőinek első benyomásai pozitívak, mindenekelőtt olyan szempontból, hogy megerősítették az illetékes birkózótestületek döntésének a helyénvalóságát, hogy városunkat bízzák meg a nagyszabású verseny rendezésével.

Ceno Cenov, Teodorosz Hamakosz, a Szerb Birkózószövetség és a Spartacus Birkózóklub képviselői ellátogattak a városházára is. A vendégeket Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja fogadta. A házigazdáknak imponált az a megállapítás, hogy a sportdiplomaták látogatása az első pillanattól az utolsóig baráti és kollegiális légkörben zajlott.