2024. július 22., hétfő
TEREMFOCI

A Sloga veretlenül nyert

Adán befejeződött a 22. Balog Béla-emléktorna

A tiszaszentmiklósi Sloga csapatának győzelmével ért véget vasárnap Adán a 22. Balog Béla-emléktorna, amelyre az idén rendhagyó módon nyolc helyi és környékbeli labdarúgóklubot hívtak meg a szervezők. A focitornát a helyi sportcsarnokban, Ada Község Sportszövetségének szervezésében és az adai önkormányzat védnökségével rendezték meg. A torna vasárnapi döntőjében telt ház előtt a Sloga 4:0-ra nyert a péterrévei Jedinstvo ellen egy látványos és jó mérkőzésen. A gól nélküli első félidő után a második játékrészt jobban kezdte a Sloga, amely néhány perc alatt kétszer is betalált. A folytatásban a Jedinstvo minden egy lapra tett fel, folyamatosan támadott, és igyekezett kiegyenlíteni, de a helyzeteit nem tudta gólra váltani. A bánáti csapat a hajrában újabb két találatot szerzett, amivel beállította a 4:0-s végeredményt. Ezt megelőzően a bronzmeccsen a moholi Bácska 6:3-ra nyert a Csantavér ellen. A moholi gárda az első félidőben már 4:0-ra vezetett, de a második félidő közepére a Csantavér feljött 4:3-ra, az állást azonban már nem tudta megfordítani.

A torna ünnepélyes díjkiosztóján Berec Csaba, a sportszövetség elnöke és Körtvélyesi Tícián, a szervezőbizottság vezetője adta át a serlegeket és az érmeket, valamint a díjakat a legjobb játékosoknak. A legjobb kapusnak járó plakettet és a 10 000 dináros különdíjat Andruskó László, a Sloga hálóőre vehette át. A torna legjobb játékosának Igor Dražićot, a moholi Bácska focistáját választották meg, valamint 10 találattal Neboljša Bauk, a Sloga játékosa lett a gólkirály. Az első helyezett 100 000, a második 50 000, a harmadik 30 000, a negyedik helyen végzett együttes pedig 20 000 dináros jutalomban részesült. A többi csapat mindegyike 10 000 dinárt kapott. A szervezők sikeresnek nevezték az idei emléktornát, miután kiváló focit játszó csapatok léptek pályára, a mérkőzések színvonalasak voltak, és a nézőszám is jól alakult. A szervezők ezért elmondták, a következő tornát ugyancsak klubcsapatok részvételével szeretnék lebonyolítani.

A tornagyőztes tiszaszentmiklósi csapat (a szerző felvétele)

A tornagyőztes tiszaszentmiklósi csapat (a szerző felvétele)

ZENTA

Megvannak az elődöntősök

A zentai tornán a negyeddöntőket játszották le a hétvégén. Eredmények: Zenta–Motoshop Alatmania 3:4, F&J Car Wash–Kavali 6:1, Zrno–Tisa Automotive 2:2 (büntetőkkel 3:2), Sweetsystem–Kingburger 7:2. Az elődöntőket (Motoshop Alatmania–F&J Car Wash, Zrno–Sweetsystem) szombaton 19 órától játsszák, a bronzmeccs vasárnap 19 órakor, a döntő pedig 20 órakor kezdődik.