2024. július 22., hétfő
TEREMFOCI – ZENTA

Hazai csapat a dobogó tetején

A zentai önkormányzat szervezésében teremfocitornát tartottak a Zentai Sportcsarnokban. A torna január 8-án kezdődött és egészen február 6-áig tartott. Az első három helyezett csapat pénzjutalomban részesült, az első helyezett 200.000 dinárt vihetett haza, a második 80.000-et, a harmadik pedig 30.000 dinárral lett gazdagabb. Összesen 16 csapat vett részt a megmérettetésen, amelyek négy csoportban versenyeztek.

A vasárnap esti döntőkre sok néző és szurkoló volt kíváncsi, a lelátó egyik része teljesen megtelt a sportcsarnokban, ahol a harmadik helyért a zentai F&J Car Wash a péterrévei Sweet System gárdájával mérte össze a tudását, s végül az előbbi 2:0-ra nyert. A döntő ezután következett, amelyben a zentai Motoshop Alatmania és a Zrno Ostojićevo feszült egymásnak. A mérkőzés paprikás hangulatban zajlott le, sok szabálytalanság és veszekedés közepette. Több alkalommal is perceket állt a játék, mire végül a bíróknak és a szervezőknek sikerült a játékosok indulatait megfékezni legalább annyira, hogy folytatódhasson a mérkőzés. A rendes játékidő 2:2-re végződött, majd a büntetőpárbajt követően 3:2-re a zentai csapat diadalmaskodott, és bezsebelhette a főnyereményt.

A torna legjobb kapusa Boško Krstić, a Zrno Ostojićevo hálóőre lett, a legjobb játékosnak Goran Živkovićot (Motoshop Alatmania) kiáltották ki, a gólkirályi címet pedig Fodor Márkó, az F&J Car Wash gólzsákja érdemelte ki.

A díjakat Czegledi Rudolf polgármester és Stojkov Igor szervező adta át a csapatoknak.

A tornagyőztes zentai Motoshop Alatmania csapata, Czegledi Rudolffal és Stojkov Igorral (Horváth Attila felvétele)

A tornagyőztes zentai Motoshop Alatmania csapata, Czegledi Rudolffal és Stojkov Igorral (Horváth Attila felvétele)