2024. augusztus 17., szombat

Egy héttel hosszabb tanév

A nagy hó és a hideg miatt kényszerszünetre küldött diákok két hét után tegnap ültek vissza az iskolapadokba. Žarko Obradović oktatási miniszter úgy döntött, hogy a tanév egy héttel hosszabb lesz, így pótolják majd be a diákok az elveszett tanítási napokat. Így a nyolcadikosok számára a tanév május 31-e helyett június 7-én végződik, a többi általános iskolás pedig június 14-e helyett június 7-ig ül a padokban. Az egy héttel hosszabb tanév a középiskolásokra is vonatkozik. A végzős gimnazisták május 24-e helyett május 31-ig mennek iskolába, a három- és négyéves szakokon végzők május 31-e helyett június 7-ig, a többi középiskolás pedig június 21-e helyett június 28-án vesz részt az utolsó órákon.

A kényszerszünet második hetében az állami ünnep miatt csak három tanítási napnak kellett volna lennie, a hétfői, keddi és pénteki nap pótlására – sajtóinformációk szerint – úgy is van lehetőség, hogy az iskolák öt százalékkal tömörítik a tananyagot, mert ennyi tömörítés még nem veszélyezteti az elsajátítandó ismeretek átadását.
A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségekért Felelős Titkárság mára ígért információkat a pótlással kapcsolatban.