2024. augusztus 17., szombat

kArc

Irodalmi kávéház az arcukat és karcukat vállaló fiatal költőkkel, írókkal

A szabadkai Népszínház Magyar Társulatának égisze alatt létrejött irodalmi kávéház első összejövetelén, amelynek a kArc címet választották, fiatal költőink, prózaíróink mutatkoztak be írásaikkal.

– A ma esti irodalmi kávéházunknak az arc a központi motívuma. Fiatal alkotóink vállalják arcaikat és karcaikat – hallottuk Kalmár Zsuzsa színésznőtől, az est házigazdájától, akitől megtudtuk, Brestyánszki Boros Rozáliával már évek óta beszélnek arról, hogy létre kellene hozni valamilyen irodalmi műsort, lévén, hogy a színészeknek ilyesmivel is kellene foglalkozniuk. A legnagyobb fejtörést talán az okozta, hogy hol lehetne ezt megszervezni, míg végül a Népkörben találtak otthonra.

A rendezvénynek otthont adó Népkör körgalériájában Baráth Attila, Brestyánszki Dína, Francišković Róbert, Hernyák Zsóka, Mácsai Endre, Munjin Andrea, Oláh Tamás és ifj. Rácz József alkotásait hallhatta a szép számban összegyűlt közönség – legtöbben maguk olvasták fel verseiket, prózáikat, ám, aki ezt nem szerette volna megtenni, annak írásait Pámer Csilla színésznő tolmácsolásában hallhattuk, Ifj. Kucsera Géza és Pálfi Ervin pedig megzenésített néhány költeményt.

Az irodalmi kávéházban egyestés kiállításokat is láthatunk majd Szilágyi Nándor tárlatszervező jóvoltából. A falakra ezúttal Torok Melinda portréfestményei kerültek – az este témájához, az arcokhoz és karcokhoz illően.

Az irodalmi kávéház havonta egy alkalommal várja majd a vendégeit, mindig más témával.