2024. augusztus 17., szombat

Túljelentkezés a tehetséggondozó gimnáziumokban

Tegnap, kedden zárult a felvételire való jelentkezés a tehetséggondozó gimnáziumokban és a zeneiskolákban. A zentai és a szabadkai tehetséggondozó gimnáziumban is túljelentkezés van, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium esetében mindkét szakon. Itt a képzőművészeti szakon és a matematika szakon is 20-20 elsős diák számára van hely, s az előbbire 25, az utóbbira 21 diák szeretne bejutni. A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban két elsős osztályt terveznek, egy angolost és egy németest, 24-24 tanulóval. Az angol szak felvételijére 27-en, a német szak felvételijére pedig 14-en jelentkeztek.

Az újvidéki Bogdan Šuput Képzőművészeti Szakközépiskolában az idén magyar nyelven grafikai formatervezés szak nyílik 12 tanuló számára, a felvételi vizsgára 6 érdeklődő jelentkezett.

A Szabadkai Zeneiskolába összesen 52-en jelentkeztek. Ennyien szeretnének szeptembertől az intézmény tanulói lenni a népzenei, egyházzenei, jazz-, zenei előadói, zenei munkatársi és hangtechnikusi szak egyikén.

A felvételi vizsga ezen iskolákban június 8-án (péntek), június 9-én (szombaton) és június 10-én (vasárnap) lesz.