2024. július 17., szerda

Szabadkai sikerek

Az Artemisz íjásza nyerte meg az EAA 3D ligáját, hagyományos íj kategóriában - ÍJÁSZAT
Az Artemisz csapata

A szabadkai Artemisz Íjászklub sikeresen szerepelt az Európai Íjászszövetség (EAA) idei 3D ligájában. A négy bajnokságból álló versenysorozaton az Artemisz íjászai összesítettben és a különböző versenyeken is dobogós helyezéseket szereztek. A szövetség idei első bajnokságát májusban tartották az ausztriai Gutauban, ahol az Artemisz három íjásszal képviseltette magát.

Mindhárman éremmel tértek haza: Fejes K. Attila első lett longbow, Szalma István pedig második hagyományos íj kategóriában. Júniusban került sor az EAA újvidéki bajnokságára, a szabadkai klub itt már egy 9 tagú csapattal volt jelen. Újvidéken Szalma István hagyományos íj kategóriában lett első, Domonkos Erzsébet barebow kategóriában szintén első, Petar Medić pedig vadászreflex íj kategóriában harmadik. Újvidéken a klub fiatalabb versenyzői is eredményesen szerepeltek, Marecskó Ágnes longbow, Péter Dániel pedig barebow kategóriában szerezte meg az első helyet. A horvátországi bajnokságot augusztusban tartották Bjelovaron. Erre a versenyre négyen jutottak ki, közülük ketten végeztek dobogós helyen. Fejes K. Attila első lett, Szalma István pedig harmadik. A liga utolsó bajnokságára Sopronban került sor, és együtt tartották az 5. magyar grand prix bajnoksággal. Ezen a versenyen Szalma István második lett, de összesítettben megnyerte az EAA 3D ligáját, hagyományos íj kategóriában. Fejes Attila ezen a versenyen csak a hatodik helyet szerezte meg, viszont összesítettben ő végzett a longbow kategória második helyén.

Az Artemisz íjászai a 3D liga versenyein kívül 16 másik bajnokságon vettek részt, idehaza és külföldön egyaránt. Az év végéig még néhány bajnokságon fogják képviselni a klubot, de a ligában elért eredményeknek köszönhetőn sikeres évet zárnak majd.