2024. október 6., vasárnap

„Soha nem tapasztalt rendőri készültség”

Magyarul beszélő rendőr, a bravúros eredmények folytatása, kiváló csapaton belüli hangulat és másfél milliónyi tévénéző: röviden talán így foglalható össze Nemcsik Balázsnak, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárának interjúja, amelyet a Magyar Szónak adott.

– A helyi szervezők minden tőlük telhetőt megtesznek. Nagyon vigyáznak ránk, komoly és még soha nem tapasztalt rendőri készültség van a városban. Még olyan rendőrt is beosztottak mellénk, aki egy magyar nyelvű tanfolyamon vett részt, hogy a magyar anyanyelvű egyénekkel is tudjon kommunikálni. Ezek számunkra nagyon kedves gesztusok, s mivel mindenki igyekszik teljesíteni a kéréseinket, így maximálisan tudunk a meccsekre készülni.
• A szurkolók beengedése az oroszok elleni meccsen nem volt zökkenőmentes. Azóta változott valami?
– Az első mérkőzésen gond volt a szurkolók beengedésével a Vojvodina Sport- és Üzletközpontba, de szerencsére a második, spanyolok elleni találkozóra ez már nem volt jellemző. A szerdai meccs előtt nagyon sokszor körbesétáltam az épületet, hogy a saját szememmel győződjek meg a helyzetről, s nyugodtan mondhatom, a szervezők sokkal jobb munkát végeztek, amit külön köszönünk nekik, és reméljük, a többi mérkőzésen is gyors lesz a bejutás.
• A spanyolok elleni döntetlen után természetes, hogy nehezen jött a játékosok és a szakvezetés szemére az álom.
– A spanyolok elleni döntetlen óriási eredmény, s ezt természetesen mindenki tudta, érezte. A mérkőzés utáni vacsora éjfélig húzódott el, és természetesen utána még mindenki pörgött, mindenkinek járt az agya, így normális, hogy nem tudott senki azonnal elaludni. A beszélgetések elhúzódtak, s az túlzás, hogy reggel mindenki kipihenten ébredt, de a csütörtökünk nagy részét a pihenésnek szenteltük. A válogatotton belüli hangulat remek, hiszen a spanyolok elleni döntetlen is beillik azoknak a bravúroknak a sorába, amelyeket ez a csapat az elmúlt években végrehajtott. Számunkra ez a pontmentés, egy ilyen erős csapat ellen, győzelemmel ért fel. A mai programunk egy lazább sétából áll, ami után az ellenfél videoelemzése következik, amit egy kis pihenő követ, majd indulás a meccsre.
• A szurkolásra a vendéglátó szerb, a macedón és a magyar válogatottnak nem lehet panaszuk.
– Nagyon elégedettek vagyunk a magyar drukkerek szurkolásával, akik pénzt, energiát nem kímélve Újvidéken vannak, és buzdítják a csapatot. A helyiek és a magyarországi szurkolók biztatását is köszönjük, s reméljük, a torna végéig kitartanak majd mellettünk. Elmondanám, hogy nagyon jó híreket kapunk otthonról, óriási nézettséget produkál a magyar válogatott: az első mérkőzésünket, az oroszok ellenit 1,5millió ember nézte az m1-en, s ez az utóbbi évek egy legnézettebb mérkőzése volt!