2024. október 6., vasárnap

Kaposvári túra és fiatalítás

LABDARÚGÁS – ZENTA

Tovább tart a Zenta és a Kaposvár Labdarúgóklub együttműködése, így a II. szerbiai liga északi csoportjában szereplő bácskai együttes ma utazik Magyarországra, ahol az elkövetkező négy napban három felkészülési mérkőzést játszik majd.

– A héten Kaposváron az I. ligás klub utánpótlás együttese ellen és egy III. ligás csapat ellen lépünk majd pályára. A zentai Andruskó Attila, a Kozármisleny sportszervezője segítségével sikerült összehoznunk egy Zenta–Kozármisleny-mérkőzést is, így a felfiatalított csapatunk három találkozón mutathatja majd meg, hogyan sikerült a felkészülés első fázisa – mondta Özvegy József, a klub titkára, aki hozzátette, hogy véleménye szerint kiváló, képzett játékosokat sikerült igazolnia az együttesnek a téli átigazolási időszakban, akik között nagyon sok a fiatal játékos.

– Örülünk, hogy jó képességű és fiatal labdarúgókat szerződtetünk, hiszen bennük hatványozottan megtalálható a bizonyítási vágy, és bízom benne, hogy küzdeni akarásból is jelesre vizsgáznak majd minden találkozón. Mivel a liga nagyon kiegyensúlyozott, amit az is bizonyít, hogy mi holtversenyben a hatodik helyen 21 ponttal állunk, s a harmadik helyezett šidi Radničkinek csak három ponttal van többje, a 13. helyezett Dolina pedig 18 pontot gyűjtött. Éppen ezért szeretnénk minél előbb bebiztosítani a bennmaradást, hogy ne a bajnokság vége felé kelljen számolgatnunk, idegeskednünk.

A téli átigazolási időszakban hét játékos távozott, és nyolc érkezett.

Távoztak: Bodiroga, Vojvodić, Jović, Đukić, Vukobrat, Grujić, Kurtušić.

Érkeztek: Živkov (Kikinda), Tešanović és Milić (zombori Radnički), Bokić (Spartacus ZV, kölcsönbe), Jovanović (užicei Jedinstvo), Maraš (kúlai Hajduk), Sarapa, Banov (Voždovac), a kadétok közül pedig Újházi Norbert készül az első csapattal.