2024. október 6., vasárnap

Széll is besegít az adaiaknak

Rangos nemzetközi tornával ünneplik meg hétvégén az adai klub fennállásának 40. évfordulóját -- ASZTALITENISZ
Az adai Mlinprodukt Asztaliteniszklub tagjai (fotó: A szerző felvétele)

Nem panaszkodhatnak Adán az asztalitenisz kedvelői, hiszen a férfi csapat tavaly veretlenül nyerte meg a II. Liga északi csoportját, a 2011/2012-es idényben az első része után az I. Ligában – holtversenyben az újvidéki Vojvodinával – a harmadik helyen áll.
Az idény elején a klub vezetősége úgy döntött, hogy minden tőle telhetőt megtesz, hogy a fiatalokat is bekapcsolja a munkába, ugyanis korábbi példákból okulva, utánpótlás nevelés nélkül hosszú távon nem tud sikeresen működni egyik egyesület sem. Ősz óta Mellik Bertalan, a női szövetségi kapitány, Mellik Zoltán fia dolgozik a fiatalokkal.

– Nyugodtan mondhatom, hogy a nulláról indultunk el, hiszen amikor idejöttem, alig volt néhány fiatal játékosunk. A pingpongot népszerűsítő programjaink, amelyek során a férfi csapat játékosai ellátogattak az iskolába, és bemutatót tartottak, meghozták a várt eredményt, ugyanis jelenleg mintegy 30 fiatal jár edzésre. Hetente három edzésünk van a két csoporttal, s idővel majd növeljük a tréningek számát. Most még az a lényeg, hogy a gyerekekkel megszerettessük a játékot, jöjjenek el a férfi csapat mérkőzéseire, s reméljük, hogy minél kevesebben morzsolódnak majd le az évek során. A pingpongiskolánkba óvódások és alsós általános iskolások vannak, s továbbra is várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének megismerkedni ezzel a sporttal – mondta Mellik Bertalan.
Az adai klubot, amely jelenleg a Mlinprodukt nevet viseli, 1971-ben alapították. Az egyesület fennállásának 40. évfordulójának alkalmából a jelenlegi vezetőség egy rangos nemzetközi tornát szervezett, amelyre szombaton, december 17-én kerül sor a helyi Cseh Károly Általános Iskola tornatermében.
– A Nagy Frigyes Emlékversennyel szeretnénk megünnepelni a klub 40. születésnapját, s ezáltal igyekszünk méltó emléket állítani a névadóknak, Nagy Frigyesnek és fiának, ifj. Nagy Frigyesnek is, akiknek nagyon sokat köszönhet az adai asztalitenisz. A torna 9 órakor kezdődik a köszönőlevelek kiosztásával, majd tíz órától a négy csapat, a romániai Kézdivásárhely, a horvátországi Pula és a két szerbiai, a nagykikindai, valamint az adai csapat részvételével. Mivel az adai együttes csak három tagot számlál a csapatverseny mérkőzéseire pedig négy játékos kell, így a vendéglátó csapat a hétvégére „szerződtette” Széll Zsoltot, aki majd legjobb tudása szerint igyekszik besegíteni a minél jobb eredmény elérésében. Külön köszönetet szeretnék mondani az adai önkormányzatnak és Bilicki Zoltán polgármesternek, ugyanis nélkülük nem sikerült volna ilyen rangos tornát összehozni – mondta Szabó Oszkár, a klub elnöke.
A tornára a szervezők mintegy 250 vendéget várnak, köztük a Szerbiai- és a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség elnökét, Zoran Kalinićet, illetve Vladimir Šiškát, a pingpongdinasztiák közül pedig Mellikék, Petőék és Széllék is jelezték részvételüket.
A szervezők minden érdeklődőt, sportkedvelőt szeretettel várnak az emlékversenyre.