2024. július 21., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

Az Anfielden a támadásé a főszerep

Nem irigylésre méltó az olasz bajnoki címre törő Inter helyzete a Bajnokok Ligájában, hiszen a Simone Inzaghi által vezényelt milánóiak kétgólos hátránnyal utazhattak el az európai foci egyik legendás stadionjába, az Anfieldre. A Liverpool nem csak a San Sirón elért 2:0-s siker miatt lehet magabiztos (Firmino és Szalah talált be a második félidő derekán), de az utóbbi időben a Premier League-ben is hatalmas tarolásban van: a naptári évben két januári döntetlent leszámítva csak győzelmet ismer, ráadásul tíz nappal ezelőtt a ligakupa trófeáját is megszerezte Jürgen Klopp csapata, ami csak tovább növelte a Mersey-partiak önbizalmát – akik nem mellesleg a PL-serleghez is látótávolságon belül vannak. Másfelől az Inter remélhetőleg túl van a néhány hetes hullámvölgyön, aminek hatására teljesen kinyílt a Serie A élmezőnye. A Neroazzurri a Salernitana elleni bajnokin Lautaro Martinez mesterhármasával és Edin Džeko duplájával aratott kiütéses sikert – márpedig a góljaikra a Pool gyepén is szükség lesz, ha nem akarnak korán búcsút inteni Európának.

A játéknap másik mérkőzését Münchenben rendezik, ahol a Bayernnek kisebb meglepetésre döntetlen állásról kell folytatnia a Salzburg elleni párharcot. Az ausztriai első felvonáson három hete ráadásul alig jött össze az egyenlítés a bajoroknak, Coman csak az utolsó percben válaszolt Adamu találatára. Bár nem valószínű, hogy az osztrák kirakatcsapat borítja a papírformát az Allianz Arénában, úgy tűnik, a BL egyik fő esélyese számára a vártnál nehezebb feladat lesz a negyeddöntő kiharcolása.

Ide tartozó hír, hogy a korábbi orvosi előrejelzéstől eltérően ebben a szezonban már nem léphet pályára a Juventus amerikai középpályása, Weston McKennie, akinek két hete, a Villarreal elleni BL-mérkőzésen eltört a lábközépcsontja. A Juvénál az utóbbi időszakban egymás után dőltek ki kulcsjátékosok sérülések miatt. A tréner McKennie mellett Federico Chiesára sem számíthat már a szezonban, de jelenleg Paulo Dybala, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, Alex Sandro, Denis Zakaria, Kaio Jorge és Mattia De Sciglio sem bevethető. A torinói gárda a BL-ben 1:1-ről várja a jövő heti, hazai visszavágót a Villarreal ellen.